Як при збільшенні тарифів за електроенергію платити стару ціну?

4971 2
У 2016 році на українців щонайменше тричі очікує зміна вартості тарифів за електроенергію. Перше подорожчання відбудеться вже з 1 березня. За 1 кВт/год доведеться платити 0,57 гривні (при споживанні до 100 кВт/год) та 0,99 гривні (при споживанні понад 100 кВт/год). Про те, можна платити менше при подорожчанні тарифів.
фото:  ridna.ua, yak-prosto.com, tsn.ua

фото: ridna.ua, yak-prosto.com, tsn.ua

Допомогти економити електроенергію може допомогти зонний лічильник. Він дозволяє обліковувати спожиту електроенергію за зонами доби. Відповідно до конкретного часу дня застосовують певні коефіцієнти за якими й розраховується ціна за спожитий кіловат.  Таким чином, у пікову зону – з 8:00 до 11:00 год.та з 17:00 по 20:00 коефіцієнт становить 1,5. У напівпікову (7:00 до 8:00) – 1, а у нічну зону – 0,5.

Кому потрібно встановлювати такий лічильник?

Перш за все потрібно подумати про те, яким чином у споживача організований побут. Якщо за місяць споживач використовує 20-25кВт/год, то встановлювати такий лічильник немає потреби.

У випадку, якщо в нічний час людина використовує пральну машинку чи електрообігрів, то використання зонного лічильника буде доцільним.

Якщо за місяць у квартирі в нічний час використовується 100 кВТ/год., то зонний лічильник буде ефективним, оскільки відбуватиметься економія коштів.

Вартість зонного лічильника

На сьогодні ціна зонного лічильника становить 1500 грн (однофазний) та 2200 грн (3-фазний). Такий лічильник, в залежності від об’єму споживання електроенергії має окупитись за рік і два місяці.

Якщо родина використовує електропостачання, яке встановила зі всіма дозволами, то лічильник окупиться за два-три місяці. Адже в такому випадку в опалювальний період з 1 березня до 30 квітня 2016 року тариф для цієї родини становитиме 57 коп за кВт /год при споживанні 3600 кВт /год в місяць. 

Як встановити зонний лічильник?

За словами начальника виробничо-маркетингової служби ПАТ «Львівобленерго» Юрія Кошли, споживач, який бажає встановити собі такий лічильник, може приїхати до відділення обленерго, написати заяву, оплатити і впродовж 15 днів йому встановлять цей прилад. 

Також можна зареєструватися на сайті «Львівобленерго» у розділі «Мій дім», оформити електронну заявку. Споживачеві на електронну скриньку прийде рахунок, він його оплатить і впродовж 15 днів встановлять лічильник

Оформити електронну заявку можна тут - http://loe.lviv.ua/ua/dlia_domu/payment_new

За інформацією: pressclub.lviv.ua

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
8 Березня, 2016 01:23
Оксана Якщо родина використовує електропостачання, яке встановила зі всіма дозволами, то лічильник окупиться за два-три місяці. ---- Виглядає так, що в цьому реченні щось пропущено. Мабуть, мало б бути написано, що використовується електропостачання для опалення.
29 Лютого, 2016 20:54
asdf "Всиновлювати" лічильник?)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!