Як приєднатись до інтернаціонального легіону. Алгоритм для іноземця

2204 0
Тисячі іноземних військових зголосилися долучитися до війни проти російського окупанта разом зі ЗСУ.
Фото з РБК-Україна

Фото з РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення інтернаціонального легіону. За добу вступити до нового підрозділу зголосилось декілька тисяч іноземних громадян. Вони готові долучитися до опору російським окупантам та захисту світової безпеки від путінського режиму, зазначила заступниця міністра оборони України на своїй сторінці у Фейсбуку.

Як нформує Укрінформ, іноземці, які планують долучитись до війни в Україні проти російського окупанта  найперше повинні звернутись до посольства України у своїй державі. Загалом, їм потрібно зробити сім ключових кроків.

По-перше, якщо ви хочете долучитись до боротьби проти російського окупанта, вам треба звернутися до Посольства України у вашій державі (запитати військового дипломата або консула, контактні дані можна шукати на сайті Посольства):

Звернутися можна трьома способами: 1) прийти у Посольство; 2) зателефонувати; 3) написати на електронну пошту.

Читайте також: «Я так пишаюся народом у цій країні». Відомі світові актори, співаки та знаменитості підтримали Україну 

По-друге, уточнити, які документи та одяг (оснащення) необхідно або рекомендовано мати.

Документи: внутрішній документ (ID або паспорт); закордонний паспорт; документи, які підтверджують проходження військової служби (служби в силових структурах) та участь у бойових діях; інші документи за вказівкою військового дипломата та консула.

По-третє, прибути до Посольства з документами для співбесіди з аташе з питань оборони та регулювання візових питань з консулом.

По-четверте, на заяву на вступ до територіальної оборони Збройних Сил України на військову службу за контрактом у добровільному порядку (аташе з питань оборони надає допомогу).

Читайте також: В Україну з-за кордону повернулися 80 тисяч людей

По-п'яте, отримати інструкції щодо порядку перебування в Україні, наявності необхідних документів та екіпірування.

Рекомендовано, за наявністю, брати із собою військовий одяг або його елементи, екіпіровку, шолом, бронежилет та інше.

По-шосте, вирушити до України визначеним шляхом.

Представники українських посольств, консульств (за кордоном) та територіальної території в Україні надають допомогу на шляху висування. Їхні контакти надати у Посольстві України у вашій державі.

По-сьоме, по прибуттю в Україні на пункті збору вступити до Іноземного легіону територіальної оборони України (писати контракт) та спільноти з бійцями з інших країн та українськими війнами вирушити на боротьбу з російськими окупантами.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до всіх громадян іноземних держав, які є друзями України. Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!