Як раціонально використовувати робочий час. 7 порад

6058 0
Як правильно і ефективно організувати робочий час? Це питання особливо гостро постає напередодні літа, коли вже зовсім неробочий настрій, а в думках – довгоочікувані відпустки. Але якщо порахувати, скільки часу ви вбиваєте на робочому місці на неважливі порожні розмови, на справи, які не входять у ваші основні обов'язки і просто на пошук в потрібний момент ручки або аркуша паперу - результат вас може шокувати. Тому пропонуємо вам 7 порад, які допоможуть оптимізувати ваш робочий потенціал.
фото: vesti.mk

фото: vesti.mk

1. З'ясуйте свої головні цілі. Для того, щоб зрозуміти на які справи варто витрачати час, а на які ні, необхідно визначити ваші цілі. Інакше ви будете діяти як турист, який планує поїздку, але не знає куди саме.

2. Створіть правильний образ думок. Ви повинні позбутися негативних емоцій і думок і дати можливість мозку діяти ефективно. Міркуйте конкретно і ясно.

3. Навчіться говорити «ні». Вмійте відмовлятися від роботи, яка не входить у ваші прямі обов'язки і буде тільки заважати вам зосереджуватися на основній.

4. Робіть паузи в перебігу робочого дня. Не варто працювати в обід, краще справді відпочиньте, випийте чашку кави або подихайте свіжим повітрям. Це тільки піде вам на користь, і ви зможете далі працювати більш ефективно.

5. Концентруйтеся на головному. Вмійте фокусувати увагу на роботі і не відволікатися на дрібниці.

6. Висловлюйтеся ясно. Говоріть так, щоб інші вас правильно розуміли. Не використовуйте сленг і жаргонні слова. Чітке вираження своїх думок - ключ до успішного розуміння, і це запорука відмінних результатів.

7. Будьте в піднесеному настрої. Як відомо, жарт це гімнастика для розуму. Турбуючись, ви думаєте про зайве, відповідно розтрачуєте роботу мозку даремно.

За матеріалами businessidei.com.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!