Як реформуватимуть міліцію у Львові? 5 кроків від Дмитра Загарії

3404 0
На підготовчому етапі до реформування міліції у Львові проведуть аудит всього майна, яке є на балансі головного управління МВС України у Львівській області, та аналіз кадрового, матеріального і ресурсного потенціалу. Лише після цього почнеться сама реформа. Як реформуватимуть міліцію – розповів в ефірі tvoemisto.tv начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія.

За словами Дмитра Загарії, також вивчатимуть думку мешканців, особового складу та громадських об'єднань щодо того, як провести успішну реформу. Це зроблять за допомогою соцопитувань.

Дмитро Загарія назва 5 обов’язкових кроків для реформи МВС:

– реформа – це скорочення особового складу до європейських стандартів;

– вирішення питання технічного забезпечення;

об’єднання патрульно-постової служби зі службою ДАІ;

– реформа патрульно-постової служби, роботи дільничних інспекторів: вони будуть максимально прив'язані до роботи з населенням;

– надання населенню послуг, пов'язаних з транспортними засобами.

"Я свою роботу націлюю на те, щоб міліціонери виходили з тіні і працювали з населенням так, як того вимагає суспільство на даному етапі. Оскільки суспільство після буремних подій помінялось, суспільство хоче відкритості прозорості і отримати саме соціальні послуги, які вони очікують: захисту, забезпечення громадського спокою і багато інших соціальних послуг, які може надати міліція", - пояснив Дмитро Загарія. 

За його словами, запроваджуються нові стандарти, щоб міліціонер став захисником і людиною, яка допоможе громадянину захистити свої права і надати ту допомогу, яку від нього очікують. На жаль, зараз міліція має негативний відгук, велику недовіру, але це пов'язано з тими процесами, які відбувались в Україні і корупцією. 

Нагадаємо, 30 червня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що реформування міліції розпочнуть із львівської міліції. «У ході першого етапу пілотного проекту планується провести, перш за все, дослідження того, що насправді представляє собою міліція цього регіону, які проблеми, потреби, очікування та пропозиції правоохоронців», - розповів директор Харківської правозахисної групи й один із найактивніших учасників дорадчого міліцейського органу Євген Захаров. Захаров наголосив на необхідності створення місцевої поліції, яку оцінять жителі регіону, а не чиновники.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!