Як будуть реконструювати площу Двірцеву. Етапи робіт

8214 1
Реконструкцію площі мають розпочати у березні.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Із березня Львові біля головного залізничного вокзалу розпочнуть реконструкцію площі Двірцевої. Про етапи виконання робіт Tvoemisto.tv розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Цілуй і їдь. Як рухатиметься транспорт на площі Двірцевій

За його словами, сьогодні, 31 січня, відбулась нарада з підрядниками та проектантами, де затвердили попередні етапи виконання робіт. Перший етап розпочнуть за сприятливої погоди з 1 березня. Йдеться про ліву частину площі перед вокзалом до кінця фонтана (якщо дивитися на площу з вулиці Чернівецької).

За місяць підрядник має замінити колектор та водопровідні мережі. На цьому етапі суттєво обмежать рух приватного транспорту, натомість на площу зможе заїжджати лише громадський транспорт, ліцензовані таксі, а також спецтехніка «Укрзалізниці», будівельників та «Укрпошти». Транспорт зупинятиметься у районі наявної автостанції. Громадський транспорт курсуватиме без змін. Автобуси міжнародного сполучення з часом переведуть на приміський вокзал.

Другий етап запланували почати з 1 квітня, під час якого закриють праву частину площі. На третьому етапі, який розпочнуть приблизно з 15 травня, припинять рух трамваїв до вокзалу, натомість вони розвертатимуться у депо на Городоцькій.

«До наступної зими ми маємо закінчити частину території автостанції. Оскільки колектор тут розташований досить близько до котловану майбутнього підземного паркінгу, то благоустрій завершать лише частково», – каже Андрій Білий.

Більша частина поїздів далекого сполучення зупинятимуться на станції «Підзамче». За словами в. о. директора управління транспорту ЛМР Олега Партики, згодом до Підзамче запустять більше автобусів, а за потреби – продовжать час їх роботи. Схеми руху транспорту на всіх етапах робіт наразі погоджують із поліцією.

До літа управління інвестицій ЛМР має завершити підготовку до інвестиційного конкурсу на паркінг, а до листопада – визначити переможця. Будівництво паркінгу залежить від погоджень з інвестором та погоди взимку 2020 року. Разом із паркінгом реконструкція площі триватиме від півтора до двох років.

Читайте також: Фонтан, бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площі Двірцева. Оновлена візуалізація

Окремий проект реконструкції вулиці Чернівецької також мав виготовити ЛКП «Інститут просторового розвитку». Андрій Білий каже, що проект Чернівецької ще не готовий, однак проектанти вже напрацювали попередні схеми.

Нагадаємо, що проект реконструкції площі оприлюднили торік у квітні. ЛКП «Львівавтодор», яке є замовником реконструкції площі біля головного залізничного вокзалу, підписало угоду з переможцем тендеру ТзОВ «Онур Конструкціон» на 165,5 млн гривень ще 18 жовтня. За проектом, на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. Реалізація проекту триватиме приблизно два роки.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація ЛМР

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
31 Січня, 2019 16:37
Ярослав Що то за такий колектор глибиною до 100 метрів?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!