Як російські та польські школи готуються змінити мову викладання

1481 1
Залишайте запитання у коментарях і наші гості дадуть на них відповідь.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

Із 2020 року російськомовні школи мають перейти на українську навчання, а з вересня 2023 – школи з навчанням мовою нацменшин.

Читайте також: У чотирьох школах Львова з російськомовним навчанням відкриють українські класи

У ток-шоу «Наші реформи», яке відбудеться завтра, 14 листопада, о 16:00 обговоримо, як переходять на українську в Ліцеї №45 ЛМР та обласних польських школах. Спікерами програми стануть директорка Ліцею №45 Наталія Мельник та представниця департаменту освіти і науки Львівської ОДА Галина Яворська.

Переглянути програму можна буде на сайтіФейсбук та Ютуб-сторінці меда-хабу Tvoemisto.tv. Свої запитання залишайте у коментарях і наші експерти дадуть на них відповідь. Залишайте запитання у коментарях і наші гості дадуть на них відповідь. 


Читайте також:
13 Листопада, 2019 23:44
Ігор Запитання до Наталії Мельник:
1. Чи ще працює у ліцеї вчителька російської мови, яка у 2007 році заявляла журналісту «[***]» наступне: «Я б хотіла, щоб Росія цим націоналістам перекрила газ зовсім, щоб вони подумали, що творять. Заради цього я готова сидіти в холоді і стукати зубами"? Якщо працює, то чи змінилась її позиція?
2. Як ви можете прокоментувати той факт, що за результатами опитування батьків учнів, яке проводилось навесні 2019 року стосовно їхнього бажання перейти на українську мову навчання 80% батьків учнів категорично відмовилися переходити на українську мову?
3. Чому цього року у ліцеї відкрили лише 1 неповний україномовний клас з 4 можливих? Ви не вважаєте, що це пов’язано з тим, що у ліцей панує агресивне російськомовне середовище, яке відштовхує від вас україномовних батьків?
4. Прокоментуйте, будь ласка, недавній скандал з вашою донькою, яка на своїй сторінці у мережі фейсбук назвала Львів "розплідником рагулізма та нациків".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!