Як зміниться львівський аеропорт до 2022 року. Оновлено

7301 0
Цього року частину рейсів перенаправлять у старий термінал.
фото: lwo.aero

фото: lwo.aero

Упродовж 2019-2022 років у львівському аеропорту планують суттєво розбудувати інфраструктуру. Про це під час прес-конференції повідомила директорка летовища Тетяна Романовська.

Читайте також: Куди можна полетіти зі Львова. Розклад та вартість усіх авіарейсів

У 2019 році запланували завершити будівництво об’єктів, які не закінчили під час підготовки до Євро-2012: реконструювати наявний пасажирський термінал (62,06 млн гривень) та аеродром (157,9 млн гривень). Крім того, за 67 млн грн будуватимуть новий аеровокзал. Як уточнила в коментарі Tvoemisto.tv речниця львівського летовища Ольга Ковалик, йдеться про добудову об’єктів наявного терміналу.

Старий пасажирський термінал планують переобладнати під термінал підвищеного комфорту. Також до 2022 року в аеропорту збираються збудувати ангар, реконструювати готель «Тустань», замінити світло-сигнальну систему РТО ІІ САТ, продовжити магістральну рулільну доріжку та збудувати вантажний термінал. Ці проекти реалізовуватимуть довше.

Читайте також: Тетяна Романовська та її рекорди у Львівському аеропорту

Додамо, що наступного року в аеропорту очікують збільшення пасажиропотоку ще приблизно на 600 тисяч пасажирів, оскільки керівництво летовища веде переговори з іноземними та українськими авіакомпаніями про запуск нових рейсів зі Львова, зокрема до США, Катару та країн Азії.

Інфографіка Міністертсва інфраструктури

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!