Скільки потрібно техніки, щоб ефективно розчистити сніг у Львові і прилеглих громадах

1551 0
У першу чергу розчищають ті вулиці і дороги, де курсує громадський транспорт.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

Техніки та людей, аби розчистити Львів та населені пункти і містечка, які тепер входять у Львівське ОТГ, вистачає. Про це Тvoemisto.tv розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

«Тієї техніки, яка в нас є, достатньо. Ми справляємося. Просто усе дещо відтерміновано в часі. Ми можемо прибрати сніг за 2 години, але тоді нам доведеться закупити техніки на кілька мільярдів гривень. Або ж ми можемо прибрати сніг тією технікою, що є, але за добу чи дві після його завершення», – каже Олександр Одинець.

 

За його словами, у Львові працює 130 одиниць техніки, яка розчищає сніг. У піковий період снігопадів залучають приблизно ще 100 одиниць від сторонніх підрядних організацій. Це переважно самоскиди, навантажувачі, грейдери.

Насамперед, розчищають ті вулиці і дороги, де курсує громадський транспорт. Зокрема, у Рудно та Рясне Руська щодня працює 2 піскорозкидувачі та 1 малогабаритний трактор. В середньому використовують 30 метрів кубічних суміші. У Лисиничах і Підбірцях працює один піскорозкидувач і грейдер. Найскладніша ситуація у Шевченківському районі.

По Личаківській ШРП, зокрема у Винниках, працює 2 підмітальні трактори, 1 піскорозкидувач і 1 підмітальна машина. При потребі туди заїжджає ще й грейдер. Крім того, комунальне підприємство «Добробут» має в своєму розпорядженні 1 екскаватор, 1 вантажну машину з можливістю розкидання піскосоляної суміші та 1 навантажувач для вивезення сміття.

Читайте також: У мережі з'явилося відео, як працювала снігоприбиральна техніка у Львові вночі

Нагадаємо, щоб розчистити сніг у Львові, інколи ситуативно перекривають дороги, що створює чимало незручностей для водіїв.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!