Політична реклама

Як «Розумний мікрорайон – Наукова» робить Львів безпечнішим. Відео

1733 0
Унікальна мережа оптичних ліній зв'язку стала платформою для розвитку тут медицини, сервісного обслуговування, освіти.

29 оглядових і 30 номерних камер стежать за центральними дорогами Франківського району у Львові. А перший у місті «розумний» світлофор фіксує швидкість автівок і при потребі зупиняє порушника. Такі інновації у межах проєкту «Наукова – розумний мікрорайон» зменшили кількість правопорушень майже на 80%.

«Наші дії спрямовані на те, щоби кожен з мешканців почувався безпечніше чи то в дворі, чи то на дорозі, чи біля освітнього простору», – каже депутат Львівської міськради від Об’єднання «Самопоміч» Андрій Шевців.

Унікальна мережа оптичних ліній зв'язку стала платформою для розвитку медицини, сервісного обслуговування, освіти. Вона може виміряти як чистоту повітря, так і зафіксувати покази лічильників. Таким чином вдалося сформувати мережу між школами, садками, медичними установами та навіть між світлофорами і зупинками транспорту.

«Мережа дозволяє купувати обладнання і розвивати технології. Діти з Наукової можуть приходити в медіатеку та вільно користуватися найсучаснішим обладнанням, як-от панель міста. Тут є вся інформація про місто, що системно оновлюється – парки, сквери, релігійні установи, навчальні заклади Львова», – додає він.

Наповнення для мережі розробили у навчально-методичному центрі Львова на основі базового елемента інфраструктури – оптоволокна. Воно дає можливість розбудовувати сервіси, що потрібні місту і мешканцям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!