Як розвинути Львів технологічно? Думки експертів

2518 0
Об’єднання ІТ-сфери, бізнесу й міського управління може зробити життя у Львові справді комфортним. Тvoemisto.tv звернулось за порадами до представників міжнародної організації American Chamber of Commerce в Україні та ІТ-компанії SoftServe.

Енді Кузіч, директор з розвитку бізнесу PwC в Україні:

Якщо є львів’янин, який скаже: «Я можу платити за всі послуги в електронному виді, отримувати всі довідки, мені взагалі не треба виходити зі свого крісла, бо я можу взяти свій ноутбук , зайти у будь-які портали й усі послуги замовити», - лише тоді я скажу що Львів – ідеальне місто. Але поки нашим людям ще треба ходити по конторам і збирати довідки. Це означає, що електронне управління ще не працює повністю. Тобто зараз виклик такий: щоб через 2-3 роки у Львові населення повністю могло взаємодіяти з керівництвом міста без спілкування: усе в електронному виді. Це – наша мета.

 

Тарас Вервега, член ради директорів SoftServe:

Хто би що не казав, без сумніву, зараз Львів є лідером в ІТ-галузі, лідером впровадження ІТ-технологій у сегменти управління містом та доступу до публічної інформації, а також прикладом для інших міст України. Якщо ці три структури (місто, громадськість і бізнес) й надалі будуть продовжувати підтримувати стратегічний напрям на розвиток ІТ у Львові, розвиток освіти та створення комфортних умов для проживання молоді, яка є основним фактором ІТ, то, без сумніву, Львів буде лідером і прикладом для всієї України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!