На правах реклами

Знадобляться сталева рулетка й інструкція. Як самостійно виміряти жалюзі

937 0
Заміри бажано проводити в 3-4 місцях, оскільки у деяких вікон неправильна форма.

Для правильного вибору жалюзі потрібно не тільки визначитися з видом і кольором, а й правильно зробити виміри. Виробники часто пропонують зробити всі розрахунки, але це може під силу і самому покупцю. Знадобляться сталева рулетка та інструкція. Заміри бажано проводити в 3-4 місцях, оскільки у деяких вікон неправильна форма. Нерівності на схилах можуть перешкодити конструкцій вільно закриватися.

Заміри виробів горизонтального типу

Існує два способи кріплення: на отвір і стулку. У першому випадку конструкції монтують до стіни або стелі, вони будуть перекривати вікно, в другому – триматися на рамі. Якщо збираєтеся кріпити жалюзі на отвір, виміряйте їх ширину (+1 см) і висоту (+5 см). При бажанні надбавки можна збільшити.

Метод кріплення на стулку зручний тим, що при її відкриванні штори-жалюзі не доведеться скручувати, а підвіконня залишається вільним для квіткових горщиків. Розрахунки проводять так:

  • зробіть виміри по штапики;
  • додайте 10 мм до ширини і 30 мм – до висоти;
  • отримані значення і є оптимальними розмірами пластикових або тканинних жалюзі.

Як визначити параметри вертикальних конструкцій

При замовленні необхідно врахувати не тільки відповідність вікна, а і те, як будуть складатися ламелі. Жалюзі на вікна вертикального типу, що відкриваються в одну сторону, будуть виглядати бездоганно, якщо їх ширина кратна 8; в обидві сторони – 16.

Монтаж на отвір приховує нерівність укосів, а також труби. Вимірявши ширину стулок, додайте мінімум 20 см. Висота виробу залежить від ваших побажань. Якщо конструкція буде триматися на стелі, додайте відстань від нього до вікна; на стіні – мінімум 10 см плюс необхідну довжину ламелей. Якщо жалюзі на пластикові або дерев’яні вікна будуть прикріплені до отвору, від ширини стулки потрібно відняти 10 мм, а від висоти – 20 мм.

Як виміряти рулонні штори

При установці внахлест додайте 10 см до ширини вікна і 20 см – до висоти. Під час монтажу в проріз розміри відповідають параметрам карниза і стулки. Відповідні дані для системи «день-ніч» – ширина по зовнішньому краю штапика і висота по рамі.

Компанія «Жалюзі-Сервіс» пропонує купити жалюзі та ролети від виробника. В інтернет-магазині представлені різноманітні системи за доступними цінами. Покупцям пропонують послугу доставки по Україні, установку і обслуговування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!