СБУ візьметься за користувачів соцмереж

4154 0
Слідчий Служби безпеки України протягом 24 годин може відкрити кримінальну справу проти автора антимобілізаційного поста в будь-якій соціальній мережі. Повідомлення з антимобілізаційним характером кваліфікують за статтею 114-1 Кримінального кодексу (перешкоджання законній діяльності ЗС України та інших військових формувань в особливий період), яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.
фото: ifrs.org.ua

фото: ifrs.org.ua

Інформацію про таке правопорушення слідчий СБУ може отримати від інших осіб або самостійно виявити протизаконний пост в Інтернеті.

У тому або іншому випадку співробітник СБУ зобов'язаний протягом 24 годин відкрити кримінальне провадження. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Корреспондент.net.

Нагадаємо, чергова хвиля мобілізації стартувала 20 січня.

Читайте також: За ухилення від мобілізації позбавлятимуть волі до 5 років


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!