Як складатимуть ЗНО у Львові в умовах карантину. Пояснення управління освіти

1905 0
Попередньо новий навчальний рік для майбутніх студентів таки повинен початися 1 вересня.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Зовнішнє незалежне оцінювання для вступу у виші львівські випускники складатимуть уже з 25 червня до 17 липня. А попередньо спробувати свої сили вони зможуть на пробному ЗНО 15 та 17 червня.

Як повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням керівницю управління освіти Львова Зоряну Довганик, іспити в час карантину відбуватимуться за окремим протоколом, розробленим Український центром оцінювання якості освіти.

Читайте також: Коли проведуть ЗНО-2020. Дати та предмети

«Є правила, відповідно до яких відбуватиметься ЗНО. Скажімо, в одній кімнаті повинно перебувати не більше 15 учасників тестування. Також йдеться про дотримання усіх правил і норм, які діють для установ у Львові, – і вимірювання температури, і наявність масок, і дезінфекція приміщень. Ми забезпечили навчальні заклади безконтактними термометрами. Загалом Український центр оцінювання якості освіти до 10 червня надасть протокол, відповідно до якого відбуватиметься ЗНО», – каже вона.

Вона також додала, що випускників, у яких виявлять підвищену температуру, до складання ЗНО не допускатимуть. Натомість для них організують додаткову сесію ЗНО. А документи у виші абітурієнти подаватимуть уже в серпні.

Окрім цього, попередньо новий навчальний рік для майбутніх студентів таки повинен початися 1 вересня, як і планували.

Додамо, що сьогодні, 5 червня, о 14:00, обласна комісія ТЕБ і НС повторно прийматиме рішення щодо відкриття чи не відкриття дитячих садочків на території області, зокрема – у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!