Як стати найкращим у сфері управління персоналом? Думки експертів

3033 0
Чому внутрішні комунікації є запорукою розвитку компанії? Кого найбільше сьогодні потребують роботодавці? Ці та інші питання, а також зміни, що відбуваються у сфері управління людськими ресурсами у посткризовий період обговорили 25 вересня у Львові під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз». Пропонуємо кілька найцікавих тез.
фото: hr-west.com.ua, yak-prosto.com

фото: hr-west.com.ua, yak-prosto.com

У готелі-резорт «Панська Гора» керівники, топ-менеджери, HR-директори провідних компаній західного регіону України спілкувалися про зміни, що відбулися у сфері управління людськими ресурсами у посткризовий період, беручи за основу аналіз ринку праці та його клімат за останній період.

Усі люди заслуговують на повагу. Однією з ключових ідей соціо-економічного підходу в менеджменті, за словами бізнес-консультанта Андрія Рождественського, сьогодні є концепція того, що всі люди заслуговують на повагу. На жаль, багато організацій мають слабку ланку управління, що призводить до прихованих витрат, і традиційний бухгалтерський облік не здатний виявити до 40% прихованих витрат підприємства.

Кого найбільше потребують роботодавці? HR-eксперт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна представила основні тенденції  вакансій, роботодавців та зарплат в Україні. Серед вакансій, які з’являються найчастіше: торгівля та активні продажі. У десятці найзатребуваніших вакансій у Львові 2015 р. лідирують: продавець-консультант, торговий/регіональний представник, веб-розробник. Цікаво, що Львівська область потрапила у топ-5 областей з найвищими середніми зарплатами, і перебуває на четвертому місці після Києва, Одеської, та Харківської областей. А найвищі зарплати отримують у галузях IT-розробки, медицини та туризмі.

Чому важливі корпоративні комунікації? За словами віце-президента з питань управління персоналом компанії SoftServe Ренати Чучмай, саме корпоративні комунікації є запорукою розвитку компанії. Є ключові речі, які торкаються усіх компаній: зміни відбуваються постійно, існує глобальна конкуренція, знання перестає бути перевагою. А тому йти в ногу з часом та всебічно розвиватися – основна запорука успіху в бізнесі. Корпоративні комунікації повинні відбуватися злагоджено серед працівників усіх ланок компанії.

«Треба щоби український бізнес був конкурентний, – резюмував Tvoemisto.tv керуючий партнер ТОВ «Юридична компанія «Ейч. Ді. Партнерз» Володимир Глащенков. –  І не відставав від світового на 20 років». За його словами, українському бізнесу потрібні правильні орієнтири, а постійні навчання та подібні семінари здатні привести до такого результату, бо допомагатимуть будувати у своїх компаніях ефективні інструменти і технології.

У наступних матеріалах Tvoemisto.tv читайте детальніше про найцікавіші доповіді HR-семінару.

Підготувала Оксана Матійків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!