Як стати волонтером, аби допомагати українським військовим

15450 0
Українські військові на Сході України постійно потребують допомоги. У Львові та області серед найактивніших організацій, що збирають та доправляють необхідні речі у зону АТО – Народна самооборона. Оскільки потреба в допомозі не зникає, завжди потрібні волонтери та охочі допомагати. Як стати волонтером – розповів в ефірі tvoemisto.tv координатор Самооборони на Львівщині Валерій Веремчук.

«Зараз легша ситуація з бронежилетами, нам вдалося закупити велику партію і держава трохи долучилася, але складна ситуація з шоломами. Ті, які ми привезли на Львівщину, вже розійшлися. Працюємо над подальшою їх закупівлею за кордоном. Також потрібно дуже багато дорогих речей: оптичні приціли, тепловізори тощо. Ситуація складна і потребує підтримки кожного чи матеріально чи волонтерською роботою», – сказав Валерій Веремчук.

Зокрема, волонтери потрібні для координації збору допомоги.

Зголоситися волонтером Самооборони можна:

– за номером телефону: 098 88 275 89;

– в штаб на вул. Шота Руставелі, 2;

– в Центр забезпечення на Сихові – ТЦ «Санта-Барбара», просп. Червоної Калини, 109;

– на сторінку Самооборони у Facebook.

Щодо того, як не стати жертвою шахраїв, даючи кошти на підтримку військових, Валерій Веремчук радить перевіряти таких людей чи організації, слідкувати, чи звітують вони про зібрані та витрачені кошти.

«Ми звітуємо про всі надходження і видатки, є розписки, паперові звіти і звіти он-лайн. Дуже часто люди дають кошти цільово – на каску чи бронежилет для когось з рідних, знайомих чи односельчан», – сказав він.

Читайте також: Львів’янин подарував військовим власний БТР

На початку тижня, каже Валерій Веремчук, в зону АТО доправили вже третю партію допомоги, зібрану самооборонівцями.

«Вантаж у 40 тонн з Львівщини. Зібрали цю допомогу за 10 днів. Це вже третій такий наш караван. Фактично, це речі, про які військові телефонують і розказують. І ми їх збираємо в магазинах, у підприємців, у виробників. Солдати дуже дякують за воду, вона дуже потрібна», – пояснив Валерій Веремчук.

В останньому каравані, зауважив він, також на Схід завезли понад 150 індивідуальних передач.

«Друзі, рідні можуть передати і ми довеземо, але тільки до тих частин, до яких маємо доїзд. Це – 24-а бригада з Яворівщини (1 і 3 батальйони), 80 аеромобільна бригада та частина допомоги на спецбатальйон «Львів», – сказав Веремчук.

З його слів, цивільний транспорт з допомогою на Сході доїжджає до певного місця, а далі речі та продукти перевантажують на військовий транспорт і везуть в супроводі військових.

«Хоча у військовому транспорті їдуть і наші волонтери, і підприємці, і журналісти», – сказав він.

Читайте також: Як у Львові можна допомогти військовим в зоні АТО

Нагадаємо, за перші дві хвилі мобілізації на Львівщині мобілізували близько 5 тис. осіб. Про це повідомив tvoemisto.tv заступник військового комісара області по роботі з особовим складом підполковник Борис Андрєєв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!