Як розпочнеться другий семестр у львівських вишах та чи забезпечені вони генераторами

3120 0
Tvoemisto.tv з'ясувало, чи забезпечені львівські університети генераторами та як планують підтримувати тепло.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині продовжують діяти графіки погодинних відключень електроенергії. На випадки відсутності світла університети Львова мають генератори, щоб навіть у час вимкнень продовжувати освітній процес. Проте не усі корпуси вишів зможуть забезпечити теплом випадку відключення електроенергії. Tvoemisto.tv з'ясувало, як планують розпочати другий навчальний семестр львівські університети.

Львівський національний університет імені Івана Франка 

У ЛНУ ім. Івана Франка навчальний семестр розпочнеться 14 лютого. Студенти 1-4 курсів ОР «Бакалавр» навчатимуться у змішаному форматі до 4 червня. У студентів 1 курсу ОР «Магістр» навчання триватиме у такий самий період, але у дистанційному форматі. Студенти 2 курсу ОР «Магістр» навчатимуться онлайн до 17 травня. Для студентів 1 та 2 курсів ВСП «Педагогічний фаховий коледж» навчання триватиме до 8 червня у змішаному форматі. 

Як зазначили у пресслужбі ЛНУ ім. Івана Франка у коментарі Tvoemisto.tv, в університеті є достатньо генераторів, щоб забезпечувати освітній процес.

«Генераторів достатньо для забезпечення найпростіших умов освітнього процесу. Тобто генератори, які зараз є в університеті, зможуть забезпечити роботу котелень та освітлення», – пояснили в виші.

Національний університет «Львівська політехніка»

У «Львівській політехніці» другий навчальний семестр планують розпочати 27 лютого. Як і минулого семестру, студенти 1 та 5 курсів навчатимуться офлайн. Решта продовжить навчання у дистанційному форматі.

Як зазначили у пресслужбі університету в коментарі Tvoemisto.tv, у «Львівській політехніці» є достатньо генераторів, щоб забезпечити корпуси освітленням, проте для опалення – не вистачає.

«Опалення залежить від котелень. Є достатньо генераторів для освітлення. Для опалення всіх корпусів, на випадок відсутності можливості роботи котелень, бракує 25 генераторів», – додали в університеті.

Львівський державний університет внутрішніх справ

У студентів ЛьвДУВС навчальний семестр розпочнеться по-різному. Деякі курси, зокрема перші, розпочнуть навчання 6 лютого в офлайн-форматі. Інші курси навчатимуться з 13 лютого у змішаній формі.

«Ці дати стосуються бакалаврату. Навчання почнеться по-різному в різних інститутах, узагальнити складно. Першокурсники будуть навчатися офлайн, інші курси у змішаній формі. Тобто лекції проводитимуть онлайн, а практичні завдання – офлайн», – пояснили в пресслужбі ЛьвДУВС у коментарі Tvoemisto.tv.

Щодо забезпечення університету опаленням додали, що навчальний заклад має достатню кількість генераторів. Тому у випадку відсутності електроенергії освітній процес не зупиниться. 

«У ЛьвДУВС є центральне університетське опалення. В нас є сучасні, модернізовані котельні, які працюють від генераторів, коли немає світла», – додали в університеті.

Нагадаємо, що у львівських школах через погодинні вимкнення електроенергії зникає також опалення. Така ситуація склалася через те, що забезпечити всі котельні міста генераторами – це величезний фінансовий ресурс і об'єм додаткових робіт. За словами директора департаменту житлового господарства ЛМР Олександра Одинця, місто на закупівлю генераторів для всіх найбільших котелель і центральних теплових пунктів виділило 56 мільйонів гривень.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!