У Львові створять арт-резиденцію

2897 0
Толока для розчищення приміщень театру, а згодом великий мурал на одній зі стін та створення арт-резиденції як мистецько-культурного простору для творчих зустрічей і подій – таким бачать в майбутньому Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки студенти УКУ, які отримали на це відповідний грант, – повідомляють у прес-службі УКУ.
Фото: ucu.edu.ua

Фото: ucu.edu.ua

«У театрі зараз новий колектив, і ми вирішили запропонувати для них нову візію розвитку. Ідею театру не просто як сцени і місця показу вистав, але мистецького простору з проведенням різних культурних подій. Це величезна будівля з великою кількістю ресурсів, які ніяк не використовуються, – розповідає куратор ідеї Олександра Давиденко. – У ньому багато незадіяного простору, старі декорації та чимало цікавого брухту. Усе це можна перетворити в арт-об'єкти».

Олександра за першою освітою – художник-дизайнер, зараз навчається на Магістерській програмі з медіакомунікацій УКУ. Ідею створення арт-резиденції розробила разом з іншими студентами вишу під час участі в українсько-норвезькій програмі «Експерти командної роботи», учасники якої розробили шість соціальних та культурних проектів для Львова. Команда Олександри не залишила розробки на папері і подала ідею на грант, вигравши 15 тис грн.

«Ми вчилися працювати в команді і розписали довготривалий проект «Розкрий себе – розкрий театр», в межах якого в суботу, 17 жовтня, організували акцію толоки «Приходь, я жду», – зауважує вона.

Другим кроком реалізації проекту стане створення муралю на стінах будівлі театру. За словами дівчини, художники вже почали працювати над ескізом. «Також є ідея на три дні запросити їх в театр, щоб вони розробили цікаві інсталяції, перформанси, фотографії і вмонтувати це в простір дворику та прилеглих приміщень. Це була б своєрідна виставка з речей, які є у театрі», – зазначає дівчина.

Вона прогнозує, що через місяць у театрі з’явиться новий мистецький простір, який об’єднає креативних львів’ян і стане осередком творчих ініціатив.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!