Як студенти зі Львова у посольстві Америки колядували. Відео

2856 0
Під час новорічних та різдвяних свят до Посольства США, що у Києві, завітали колядники з Українського Католицького Університету, щоб заспівати колядки та щедрівки.

Також студенти показати вертеп, традиційну народну виставу про народження Ісуса Христа. Проте найбільше працівників посольства вразив «Щедрик» у виконанні гостей зі Львова.

 
Lviv Catholic University Students Sing “Shchedryk”, Famous Ukr...

Минулого тижня до Посольства завітали колядники з Українського Католицького Університету, щоб заспівати колядки та щедрівки і показати вертеп. Пропонуємо вам послухати "Щедрик" у їхньому виконанні. ***На прошлой неделе Посольство посетили колядники из Украинского Католического Университета, чтобы спеть колядки и показать вертеп. Предлагаем вам послушать "Щедрик" в их исполнении. ***In spirit of the holiday which lasts till Epiphany on January 19 in Ukraine, the carolers from Lviv Ukrainian Catholic University came to the Embassy to sing carols and do vertep (traditional folk performance showing the history of the birth of Jesus Christ). Here's "Shchedryk", a traditional New Year's carol performed by the troop. #Shchedryk #Щедрик

Опубліковано U.S. Embassy Kyiv Ukraine 16 січня 2016 р.

Довідка. Мелодія «Щедрика» не тільки найвідоміша українська в світі, але й найстаріша мелодія, оскільки появилась ще в дохристиянські часи. І оспівується в ній прихід нового, щедрого року.

«Щедрик» став популярним завдяки відомому українському композиторові Миколі Леонтовичу. Мелодія у його обробці добрезнана в цілому світі, зокрема ця новорічна пісня відома під назвою «Колядка дзвонів» («Carol of the Bells»).

Уперше «Щедрик» був виконаний хором Київського Університету у 1916 році, тож цьогоріч йому виповнилось 100 років.

Читайте також: Топ-5 унікальних виконань українського «Щедрика»

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!