Як створити ОСББ та як правильно його розвивати. Поради

3373 0
Міжнародний республіканський інститут створив брошуру-довідник із роз'ясненням, що таке ОСББ та як правильно користуватися повноваженнями співвласника багатоквартирного будинку.

Верховна Рада суттєво змінила Закон України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» для того, аби передати управління багатоквартирними будинками власникам квартир, а також для реформування житлово-комунального сектору. 

Однією зі складових такої реформи стали зміни до Земельного кодексу України, які дозволяють створеним об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку безкоштовно приватизувати прибудинкову територію.

Читайте також: ОСББ у Львові штрафуватимуть за недоглянуту прибудинкову територію

Відповідно до закону про ОСББ, основною  діяльністю  об'єднання є здійснення функцій, які забезпечують  права  співвласників  на володіння та користування  спільним  майном і  належне  утримання багатоквартирного  будинку  та  прибудинкової території.

Читайте також: А ви вже домовились із сусідом? Як у Львові створюють ОСББ

Для тих, хто хоче створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку або для тих, хто вже його створив, Міжнародний республіканський інститут пропонує брошуру-довідник про питання власності та законодавства по ОСББ, а також механізми його функціонування, можливості підтримки об’єднання та створення асоціації ОСББ

Щоб завантажити брошуру, потрібно перейти за посиланням. Брошура також доступна в аудіоформаті.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!