Як безпечно святкувати Вербну неділю. Рекомендації Ради церков Львова

1532 0
Освятити вербне галуззя можна буде онлайн після прочитання молитов.
Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

Рада Церков міста Львова надала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо святкування Вербної (Квітної) неділі. Однією із важливих буде рекомендація духовенства перебувати вдома та молитися онлайн. Освятити вербне галуззя теж можна буде онлайн після прочитання молитов.

«Якщо люди підуть до церкви на Вербну неділю, то рекомендують перебувати більше на вулиці. Сподіваємося, цьому сприятиме погода. У церкві відстань між людьми має бути не менше 1,5 метра та слід всім мати засоби захисту. Також буде прохання до духовенства чи відповідальних осіб у церквах контролювати кількість людей біля входу у храм», – цитує директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка пресслужба ЛМР.

Читайте також: Молитва долає всі віддалі. Владика Володимир Груца про освячення пасок і сповідь онлайн

Освячення верби проводитимуть лише на вулиці з дотриманням дистанції. Також є рекомендація тим парафіям, які поряд з парками чи скверами, освячувати вербу там. Щодо всіх інших богословських і канонічних питань, настоятелі церков вже будуть самі інформувати своїх парафіян про те, як потрібно дотримуватися.

Читайте також: Світ помолився разом із Папою Франциском за закінчення страшної пандемії. Відео

Капелан ЛМР отець Павло Дроздяк додає, що більше шкоди може завдати святкування, яке не стосується духовно-релігійного пережиття цього свята. Йдеться про відвідування рідних, друзів тощо. Він нагадує, що у часі пандемії себе треба в цьому обмежити.

Довідково

25 квітня 2021 р. віряни відзначають велике свято – Вхід Господній в Єрусалим, який ще називають Вербною неділею. Цього дня Ісус Христос увійшов у Єрусалим, щоб завершити свою духовну місію спасіння людства на встановлення християнства. 
 
Вербна неділя має таку назву завдяки тому, що на Богослужінні освячується принесена верба (або інше гілля). У давнину зеленим гіллям зустрічали царів після перемоги над ворогом. Христа люди зустрічали пальмовим гіллям, замість якого пізніше вже використовують вербу. Верба, пальмове листя у церкві – символ перемоги Христа над смертю і є згадкою про майбутнє воскресіння кожного з нас.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!