Як це – жити у модульному містечку на Сихові та якою буде погода на Новий рік. Підсумки доби

1651 0
Нині 27 грудня та 307 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: РБК-Україна

Фото: РБК-Україна

Ситуація на фронті: Армія росії перебуває у глухому куті – корінних змін на її користь не очікується, навіть якщо прибудуть ще мобілізовані після бойового злагодження. Як заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, рф спробує сконцентрувати свої сили трохи на північ від Бахмута і в напрямку Запоріжжя. Але керівник ГУР не бачить в окупантів реальної можливості чогось досягти.

Також, за його словами, у росії залишилося ресурсів ще на 2-3 масовані удари по Україні. Російська промисловість не може виробляти стільки ракет, скільки витрачають окупанти. «Попри всі їхні намагання – це нереально», – заявив Буданов.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Новоселівське і Стельмахівку Луганської області та Диліївку, Красногорівку, Водяне, Веселе, Мар’їнку і Побєду – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 7 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 4 пункти управління росіян.

Втрати загарбників унаслідок удару ЗСУ 25 грудня біля Новобілозерки Запорізької області – до 100 військових мертвими та пораненими. Серед них 15 співробітників ФСБ.

Читайте також: Військовослужбовці зі Львівщини показали, як колядують на передовій. Навіть далеко від дому вони не забувають своїх традицій.

Акцент дня: Сихівське «містечко». Як це жити там, де все на електриці. У модульному містечку на проспекті Червоної Калини, що на Сихові, тимчасово живуть переселенці, серед них – 100 дітей. Загалом воно розраховане на близько 350 людей. Тут усе на електриці, тож при вимкненні світла люди йдуть грітися у «пункт незламності», який розташовано у їдальні, а душ та туалет у них надворі.

Tvoemisto.tv розпитало мешканців містечка про те, як вони облаштували побут сьогодні і чи планують вони цьогоріч відзначати тут новорічно-різдвяні свята.

Зокрема, кажуть, що ще не вирішили, чи святкуватимуть Новий рік, Різдво за юліанським календарем. В умовах війни, за їхніми словами, це планувати складно. Однак діти точно захочуть свята, тому для них спробують щось організувати. Попередньо таке святкування для малечі робили на день святого Миколая.

Ключові події:

1. Жителів Херсона закликають евакуюватися з міста. Як це зробити. «Херсонська влада радить містянам евакуюватися. Ворожі обстріли у звільненому Херсоні не припиняються та стають дедалі частішими й більш масштабними. Безпекова ситуація останніми днями дуже напружена»,пояснили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;

2. У Києві та області тривають екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють;

А також: 25 грудня львів’яни зекономили електроенергію і відключень було менше. Мешканців Львова та області закликають і надалі раціонально використовувати електроенергію та не вмикати енергоємні прилади без нагальної потреби;

3. В Україні створили банківську мережу, яка працюватиме в умовах блекауту. «Відділення спільної мережі забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку, мають посилену інкасацію готівки та додатковий персонал. Наразі мережа об’єднує всі 14 системно важливих банків, відділення яких стали основою цієї мережі, та залучає інших учасників банківського ринку», – зазначають в Нацбанку.

А також: Як повернути кошти, якщо під час користування банкоматом зникло світло.  Tvoemisto.tv зібрало поради та алгоритм дій у таких випадках;

4. З 1 січня призупинять автоматичне надання держдопомоги. Як подати заяву. Її можна буде подати у ЦНАП, відділи соціального захисту, поштою або в електронній формі – через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, або Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Читайте також: Тарифи на воду планують підвищувати. Скільки платитимуть львів’яни з нового року. Споживачі «Львівводоканал» сплачуватимуть: З 1 січня 2023 року: водопостачання – 15,58 грн/м3 (без ПДВ); водовідведення – 7,69 грн/м3 (без ПДВ). З 1 липня 2023 року: водопостачання – 15,74 грн/м3 (без ПДВ); водовідведення – 8,10 грн/м3 (без ПДВ);

5. Як виглядатиме стрільбище, яке планують збудувати у Великих Грибовичах. Візуалізація. У проєкті передбачено – 12 типів стрільбищ, лазертаг, галереї, а також автостоянка.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз синоптиків. 27 грудня вночі дощитиме. Можливий мокрий сніг. Температура впродовж доби становитиме 4 – 6° тепла. 28 грудня хмарно з проясненнями. Температура – від 4° морозу до 1° тепла, вдень – 1 – 6° тепла. 29 грудня у Львові вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Температура вночі – від 3° морозу до 2° тепла, удень – 3 – 8° тепла. 30 грудня на дорогах Львова – ожеледиця. Температура вночі – від 3° морозу до 2° тепла, удень 4 – 9° тепла. 31 грудня температура уночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 6 – 11° тепла.

А також: В Україні стартував гірськолижний сезон 2022-2023 років. «Цьогоріч він проходить в умовах повномасштабної війни, тому у роботу курортів внесені певні зміни, але не дивлячись на усі виклики, засніжені схили вже приймають перших гостей», – зазначила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Та: Де можна покататися на ковзанах у Львові. Локації та ціни. Tvoemisto.tv пропонує огляд ковзанок Львова для поціновувачів активного відпочинку «на льоду».

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!