Як сихівчани відстоюють сквер

6233 3
Мешканці Сихівського району у Львові запропонували облаштувати сквер, власноруч розробили проект і самостійно шукають донорів для його фінансування.

Сихів показує гарний приклад того, як громада творить простір і змінює місто своїми силами. На проспекті Червоної Калини, 109 планувалося будівництво триповерхового торгового комплексу. Підприємець, який цим займався, мав на руках усі необхідні документи. Однак мешканці цього мікрорайону категорично заперечували облаштування торгового комплексу.

Читайте також: Як зробити Львів кращим вже сьогодні. 5 ідей

Сихівчани зорганізувалися, створили об'єднання ГО «Кращий Сихів» й запропонували облаштувати на цьому місці сквер, проект якого створювали власними зусиллями та з допомогою архітекторів групи «109». Деталі щодо втілення проекту можна переглядати на facebook-сторінці «Червоної Калини, 109, ТАК – скверу, деревам і траві, НІ – забудові».

Джерело: facebook-спільнота ГО «Кращий Сихів»

Наталія Піпа, керівник ініціативної групи сихівчан, розповіла Tvoemisto.tv, що загалом проект потребує 2,2 млн. грн. Активісти просять у міста 700 тисяч гривень, решту шукатимуть самостійно. Завтра, 26 лютого, відбудеться голосування, яке вирішить, чи допоможе місто фінансово. Однак вона не впевнена, що депутати підтримають ініціативу, адже, за її словами, забудовник зараз проводить перемовини і переконує депутатів не голосувати.

Також Наталія Піпа окреслила два вжливі принципи майбутнього скверу:

- безбар'єрність для людей з особливими потребами;

- відповідність часу: аби новий сквер не поступався європейським.

 

Юлія Сабадишина


Читайте також:
26 Лютого, 2015 00:04
Роман Краще гроші на армію дати, а то москаль з лиця землі Сихів знесе. І ні скверу, ні Сихова не стане. Чергове відмивання грошей командою нашого піарщика.
25 Лютого, 2015 21:09
ast 2 лями...сквер золотий буде?
25 Лютого, 2015 21:07
t А як же гроші на АТО? Невже без благоустрою не вижити?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!