Як Синютка очищатиме Львів від сміття. Перелік заходів

6680 0
Голова ЛОДА розповів про план з кількох етапів, який допоможе за два роки впорядкувати вивіз ТПВ зі Львова, зменшити обсяги сміття та перейти до будівництва комплексу з переробки відходів
фото: unian.ua

фото: unian.ua

За словами Олега Синютки, ухвала, що її вчора прийняла міська рада Львова, суттєво відрізняється від пропозицій ЛОДА і може містити юридичні пастки, однак обласна адміністрація не зважатиме на це і вирішуватиме проблему виключно в господарській площині.

Він розповів, що план ОДА складається з п’яти етапів. На першому заплановано очищення обласного центру від сміття. Це буде між 10 та 15 липня.

Читайте також: Міська рада передала ЛОДА вивіз сміття

Потім упродовж трьох місяців заплановано зменшити обсяги вивезення ТПВ на полігони області.

Наступний етап триватиме до листопада. За цей час ЛОДА планує відновити систем вивозу відходів та систему збору вторинних ресурсів.

На четвертому етапі в 2018 році заплановано вдосконалити систему утилізації ТПВ. Голова ОДА прогнозує, що тоді з відходів розпочнуть виготовляти RDF-паливо. (Паливо RDF — від «Refuse Derived Fuel» — «тверде відновлене паливо» виготовляють з вторсировини. Воно має вигляд гранул або брикетів -- ред.).

А 2019 року має розпочатися будівництво заводу з переробки відходів.

Раніше державна комісія з питань НС дала вказівку очистити Львів від сміття до 5 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!