Як трамвай на Сихів відправляли в першу путь. Фоторепортаж, відео

6333 0
Сьогодні, 17-го листопада, відбувся перший офіційний рейс трамвая на Сихів. Розпочався повноцінний рух трамвая із пасажирами за новим маршрутом №8 від площі біля кінотеатру ім. Довженка до площі Соборної.

Маршрут:

Спершу трамвай курсуватиме за маршрутом пл. Соборна – кінотеатр ім. Довженка. До своєї кінцевої – «Санта-Барбари» – трамваї доїжджатимуть уже з 2017 року. У планах «Львівавтодору» є відкриття ще однієї лінії – із «Санта-Барбари» до вокзалу.

Графік:

Орієнтовний інтервал руху між трамваями становитиме 5-6 хв. Із п’ятниці, 18-го листопада, перше відправлення із площі Соборної відбуватиметься о 6:10 год., останнє – 23:27 год. А від кінотеатру ім. Довженка перший трамвай відправлятиметься о 6:32 год., останній – о 23:48 год.

Кількість і моделі трамваїв:

Загалом на Сихів курсуватимуть 10 трамваїв. Раніше повідомляли, що до кінця листопада запустять 9 трамваїв, 7 з яких – нові від «Електрону». У грудні, коли колії прокладуть до зупинки «Санта-Барбара», до цих дев’яти додадуть ще кілька відреставрованих трамваїв «Tatra».

Підготували Юрій Чміль, Дмитро Тарадайка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!