Коли у Львові з'являться нові тролейбуси та електробус?

3538 0
Упродовж цього року у Львові за бюджетні кошти планують оновити як існуючий рухомий склад ЛКП «Львівелектротранс», так і закупити нові тролейбуси та електробус. Про це у коментарі tvoemisto.tv сказав начальник управління транспорту та зв'язку ЛМР Віктор Щир.
фото: t-v.te.ua

фото: t-v.te.ua

У цьому році збираються закупити три нові тролейбуси, на які заплановано витратити 17 млн 700 тис. грн, та один електробус, на який у бюджеті розвитку закладено 9 млн грн. Тролейбуси та електробус сподіваються купити у львівських виробників (ЛАЗ та «Електронтранс» відповідно). Втім, що закупка буде проводитися саме у цих підприємств, стверджувати точно наразі не можна, оскільки у квітні буде оголошений відповідний тендер.

Читайте також: Кого у Львові покарали за те, що у маршруток відпали колеса

Якщо не виникне форс-мажорних обставин, зокрема, не відбудеться ще більшого обвалу гривні, в управлінні транспорту сподіваються, що новий рухомий склад у місті з'явиться вже у серпні цього року. На яких саме маршрутах курсуватимуть нові тролейбуси та електробус, наразі невідомо.

Читайте такожЧому термінали продажу квитків на електротранспорт "крадуть" гроші та як їх повернути

Крім того, цього року місто запланувало капітальний ремонт 10 тролейбусів (на це у бюджеті заклали суму у розмірі 13 млн гривень), а також капітальний ремонт 6 трамваїв (на це виділять 9 млн 700 тис грн). Частину роботи із відновлення існуючого рухомого складу проведе «Львівелектротранс», а решту – «Електронтранс», зазначив Віктор Щир.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!