Як туристична галузь Львова виходитиме з карантину. П'ять етапів

5630 0
Внутрішній туризм, сподіваються в ЛМР, оживе з червня.
Фото: Darya Tryfanava

Фото: Darya Tryfanava

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко оприлюднив план виходу з карантину індустрії гостинності міста. П'ять етапів розраховані до кінця року.

Так, за словами Андрія Москаленка, у травні, за умови зменшення динаміки поширення коронавірусу та послаблення урядових заборон, у Львові планується часткове відкриття закладів туристичної інфраструктури (готелі, заклади громадського харчування), для яких розроблять нові протоколи, як і для проведення подій, екскурсій та інших туристичних заходів. Також у травні планують часткове відкриття музеїв за окремим протоколом та запуск промоційний пакетів для відвідувачів Львова.

Читайте також: Втрати і шанси. Чи залишиться Львів туристичним містом

Другий етап, що буде можливим також за умови зменшення динаміки захворюваності та урядових послаблень, має стартувати у червні. На цей місяць планується відновлення внутрішнього туризму з акцентом на безпеці подорожей та ціновій політиці, а також роботи малого та середнього бізнесу за новими протоколами. Ідеться передусім про заклади розміщення та громадського харчування.

Також у червні Львів планує запуск національної промокампанії з акцентом на безпеці відвідування та запуск організованої екскурсійної дільності. Окрім того, у червні можливий пілотний запуск публічних подій під відкритим небом з обмеженою кількістю людей (за умови дотримання окремого протоколу).

Третій етап виходу індустрії гостинності з карантину розрахований на липень – серпень. Він розроблений із урахуванням поступового відкриття міжнародного авіасполучення до Львова. Тоді планується відкриття додаткових закладів для відвідування (центри дозвілля, установи культури), а також промокампанія відновлення та розвитку ділового туризму (пакет супроводу конфренцій від Конфренц-бюро).

На четвертому етапі, у вересні – жовтні, ітиметься про можливість проведення з дотримання окремого протоколу подій з обмеженою кількістю людей та про розвиток можливості групових організованих подорожей.

Читайте також: Львів і криза. Де можна буде знайти роботу після карантину

П'ятий етап, за планами ЛМР, має розпочатись у листопаді – грудні. На цьому етапі ідеться про розвиток групового організованого туризму та відновлення міжнародного туризму із дотриманням нових протоколів.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжать до 22 травня, але вже з 11 числа плануються деякі помякшення. Зокрема, мають відкритись парки та запрацювати перукарні і стоматологічні кабінети.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!