Як у 2017 році працювали львівські нардепи. Інфографіка

2166 0
Один із них одинадцять разів брав слово тільки для того, щоб попросити передати його комусь іншому.
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

У Верховній Раді України тридцять вісім депутатів, пов’язаних із Львовом та Львівською областю, з них дванадцятеро обрані за мажоритарними округами міста і області. Tvoemisto.tv зібрало та візуалізувало статистику, яка свідчить про сумлінність їхньої праці у Верховній Раді.

Головні прогульники – Парасюк і Шухевич

Присутність депутатів на засіданнях Верховної Ради фіксують за допомогою письмової та електронної реєстрації. Електронна свідчить про реальну присутність, натомість, після письмової депутати можуть не дійти до зали засідань.

 

90% львівських депутатів були більш ніж на половині засідань. Найсумлінніші – Роман Мацола, Віктор Пинзеник, Ігор Шурма, Олег Мусій та Михайло Бондар, які не пропустили жодного. Натомість, за даними електронної реєстрації пасуть задних Володимир Парасюк та Юрій Шухевич. Електронна реєстрація засвідчує їхню присутність тричі та один раз відповідно, хоча за даними письмової Парасюк був у Раді 64, а Шухевич 103 рази. Рух «Чесно» також заніс Володимира Парасюка до топ-десятки прогульників ВР.

 

Найпродуктивніші – Мацола і Парубій

(Спів)автором найбільшої кількості зареєстрованих законопроектів із-поміж львівських нардепів є Роман Мацола. Ухвалили найбільше тих, до яких був причетний Андрій Парубій – вони, втім, здебільшого стосувалися змін порядку денного сесій Верховної Ради. Антилідером став Тарас Козак, який не зареєстрував жодного законопроекту.

«Передайте слово, будь ласка»

Тарас Козак ще й жодного разу за рік не висловився з трибуни або перед мікрофоном. Мовчав у 2017-му й Микола Кадикало. Павло Костенко мав одинадцять виступів, але кожен складався зі слів «передайте слово, будь ласка». Андрій Левус лише раз виступив і промовив аналогічну фразу. Найбільше, природно, говорив спікер Андрій Парубій.

Помірковані кнопкодави

За даними «Чесно», жоден із нардепів Львова та області не увійшов у топ кнопкодавів 2017 року. Проте Ярослава Дубневича впіймали на кнопкодавстві за рік тричі, Андрія Кота – двічі, Михайла Хміля – один раз.

Підготувала Катерина Хорощак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!