Як у домашніх умовах правильно утилізувати маски та рукавички

1514 0
Також міністерство рекомендує, за можливості, використовувати багаторазові захисні маски.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У Міністерстві міністр захисту довкілля та природних ресурсів надали рекомендації щодо поводження з відходами засобів індивідуального захисту в умовах пандемії. Про це розповів керівник відомства Роман Абрамовський під час брифінгу 4 липня.

Читайте також: Як правильно утилізувати маски. Роз'яснення експертів

За його словами, відходи засобів індивідуального захисту, використані у медзакладах, проходять утилізацію на спеціалізованих підприємствах, які контролює уряд. Такі відходи утилізують за спеціальною програмою і, як наголошує Роман Абрамовський, надалі не становлять загрози.

Щодо відходів у домашніх господарствах, уряд вивчив європейський досвід та вирішив адміністративно не регулювати це питання, а лише надати рекомендації.

«Ми рекомендуємо відходи масок і рукавичок складати в пакет, щільно його зав’язувати й витримати в домашніх умовах приблизно 72 години. Це європейський досвід, який себе зарекомендував, а будь-які адміністративні заходи не дали результатів», – зазначив міністр.

Також міністерство рекомендує, за можливості, використовувати багаторазові захисні маски. 

Читайте також: Чи можна у львівських аптеках купити маски та респіратори

 

Нагадаємо, що на коронавірус в Україні від початку пандемії захворіли 47 677 людей, із них 21 115 хворих одужали, 1227 померли.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!