Як у дитячій лікарні Львова оновлюють операційну за проєктом «Я хочу знову бігати». Відео

1842 0
За проєкт проголосувало понад 3,5 тисячі людей.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

У Львові впроваджують великий проєкт Громадського бюджету міста «Я хочу знову бігати» у дитячій лікарні на вул. Орлика, що став переможцем минулого року. Зокрема, приміщення оновлюють відповідно до європейських стандартів. Про це під час стріму Tvoemisto.tv розповіла завідувачка відділення травматології Галина Гачкевич.

«В операційній зробили металеве покриття, що дає змогу обробляти його будь-якими дезінфікуючими засобами. Також це покриття має характеристики, пов’язані з передачею електрики, які необхідні в роботі операційної», – каже вона.

Нова та сучасна система вентиляцій передбачає подачу стерильного повітря одразу в операційну. Це, за словами завідувачки, – найбільша інновація, що потребувала багатьох технічних змін та найбільших за обсягом робіт на горищі лікарні, де встановлена.

«Так, ми маємо кращі технічні умови, яких раніше не мали, комп`ютерне забезпечення, освітлення, відеозвязок із колегами з інших клінік світу. До цього теж працювали і використовували закордонні техніки в роботі, але те, що зараз, ще покращить роботу і пришвидщить одужання дітей», – додає Галина Гачкевич.

За словами керівника управління Секретеріату Ради Юрія Лукашевського, за проєкт проголосувало понад 3,5 тисячі людей, а це показує, що медицина і загалом система охорони здоров`я є пріоритетом для мешканців міста. Окрім цього, родзинка Громадського бюджету в тому, що в його межах можна реалізувати саме нетипові проєкти, на які раніше, можливо, забракло коштів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!