Як у громадському транспорті Львова борються із грипом та ГРВІ

3120 0
Хворі на ГРВІ з легким перебігом хвороби, на грип та туберкульоз, становлять епідемічну небезпеку в місцях масового скупчення людей та під час пересування громадським транспортом.
фото: Igor Zinkevych / facebook

фото: Igor Zinkevych / facebook

Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» рекомендує у період підвищення захворюваності на ГРВІ та грип ретельно проводити санітарну обробку та дезінфекцію громадського транспорту.

АТП, депо, автовокзали можуть використовувати пересувний санітарний пост або виїзд дезінфектора для проведення санітарної обробки безпосередньо на підприємстві, на кінцевих зупинках та інших  місцях перебування автотранспорту. Для проведення дезінфекційних робіт у громадському транспорті рекомендують перевізникам визначити відповідальних осіб, забезпечених засобами індивідуального захисту та ознайомлених з правилами техніки безпеки під час роботи з деззасобами та проведення дезінфекції,  – зазначають у лаброраторному центрі.

Читайте також: Як ефективно лікувати грип. Інфрграфіка від МОЗ

Tvoemisto.tv довідалося, як сьогодні у маршрутках, трамваях та тролейбусах запобігають передачі інфекційних захворювань.

Іванець Ярослав, керівник АТП 1, зазначив, що дезінфекцію маршруток вони проводять на власні автомийці. «У нас є своя мийка, куди одночасно поміщається 8 машин. Уся обробка проводиться там. Спочатку миють машину ззовні, потім – всередині і після цього обробляють салон дезінфікуючими засобами», – каже Іванець Ярослав і додає, що наразі така обробка проводиться щоденно, а зазвичай – тричі на тиждень.

У трамваях міста також використовують дезінфікуючі засоби при прибиранні трамваїв. «Прибиральники щодня здійснюють денний огляд. Коли трамвай виїжджає з депо здійснюється його ґрунтовне прибирання: дезінфікують поручні, сидіння, панелі. Додають до води відповідні засоби», – каже Роман Василишин, начальник трамвайного депо. Він додав, що для своїх водіїв вони також закупили марлеві пов’язки.

Шевчук Василь, начальник тролейбусного депо, зазначає, що упродовж усієї зими для прибирання у тролейбусах використовують дезінфекційні засоби: «Машини проходять денний огляд: миється розчином підлога і протираються поручні. Також щовечора мийниці протирають поручні сидінь, дверей тощо дезінфікючими засобами».

Підготувли Людмила Рубцова та Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!