Як у львівській початковій школі вчать не боятися виступати. Відеорепортаж

2229 0
Часто трапляється, що дитина вдома добре читає та з легкістю розповідає вірші, однак в школі їй це вдається гірше або ж не вдається взагалі.

Львівська початкова школа «Джерельце» за принципами недавно прийнятої реформи Нової української школи працює ще з 1996 року. Зокрема, учнів там навчають відповідно до програми «Лицем до дитини», яка передбачає інтерактивні методи роботи, інтегровані уроки, тематичні дні, партнерську співпрацю вчителя, батьків та учнів тощо. Окрім цього, за допомогою такої програми дітям вдається позбутися страху виступів перед аудиторією, оскільки вони можуть працювати в парах або малих групах.

Як повідомила під час ток-шоу «Наші реформи» в ефірі Tvoemisto.tv вчителька початкових класів «Джерельця» Уляна Филипів, є діти, які багато знають, але не завжди мають сміливість піднятися і на весь клас сказати. У межах програми «Лицем до дитини» цього страху до 4-го класу може позбутися кожен учень початкової школи «Джерельце».

Читайте також: Чому 14% дітей після початкової школи не вміють читати. Роз'яснення експертів

«Через те, що дитина мовчазна, могло складатися хибне враження, мовляв, якщо вона нічого не говорить, отже нічого не знає. Натомість навчальна програма «Лицем до дитини» дозволяє працювати як в парах, в групах, так й індивідуально. І часто те, чого дитина не скаже на весь клас, вона розкаже у групі, де її слухає 4-6 діток», – каже вона.

Також, за словами Уляни Филипів, таким чином у класі почують думку кожного, після чого діти вже не переживають, коли є завдання виступати перед усім класом. Так вони звикають, що їхню думку поважають.


Ольга Коваль

Цей медіа-продукт створено TvoeMisto.tv за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукту належить виключно TvoeMisto.tv і не завжди відображає погляди USAID або Уряду США. Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, в тому числі графічному та електронному, копіювання або використання у будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело та письмової згоди редакції TvoeMisto.tv заборонено.

This media product was produced by TvoeMisto.tv with the support of the United States Agency for International Development (USAID). The product content is solely TvoeMisto.tv and does not necessarily reflect the views of USAID or the US Government. Reproduction and use of any part of this product in any format, including graphic, electronic, copying or use in any other way without the corresponding reference to the original source and written approval from TvoeMisto.tv, shall be prohibited.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!