Як у Львові створюють електробус. Відео

4748 0
Вже за три місяці на вулицях Львова має з’явитися електробус. Як розповів Tvoemisto.tv президент концерну «Електрон» Юрій Бубеса, наразі найбільше проблем виникає із батареями. Проте на виробництві переконують, що вдасться вкластись у запланований термін.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Електробус зможе працювати як тролейбус та як автобус , використовуючи електричні батареї.  Це буде перший транспортний засіб такого типу, виготовлений в Україні.

Попри те, що електробус обійдеться у чималу суму, за словами директора департаменту економічної політики Ірина Кулинич, таким чином місто зможе підтримати свого виробника: «Коли приїжджає будь-яка делегація з інших міст чи іноземці, і ми показуємо, що ми підтримуємо нашого товаровиробника, де працюють львів’яни і отримують зарплати і цей транспорт їздить вулицями міста – це правильно».

Читайте також: Електробус у Львові: переваги і проблеми

Президент концерну «Електрон» Юрій Бубеса каже, що електробус вдасться поставити на колеса у визначений договором термін: «Над ним ми працюємо вже дуже довго, бо зараз складно у нас в країні зробити електробус, тим паче за українською ціною. Вони вже виробляються в Європі, але ще не набрали широкого вжитку. Нещодавно ми відвідали колег у Відні і мали змогу побачити їх маленькі 8-метрові електробуси. Ми ж робимо 12-метровий електробус. Ми намагаємось зробити цей електробус найбільш комфортним для пасажирів, щоб вони не помічали в салоні багато обладнання», – розповів Юрій Бубеса

Зараз багато елементів для електробуса ще тільки в розробці. «Найбільше проблем зараз на виробництві виникає із батареями, які використовуються в цих машинах. Адже, в цілому, всі батареї сьогодні із літію. Тому вони досить дорогі, а загальна вартість цього електробуса згідно договору становить близько 9 мільйонів» - каже президент концерну «Електрон».

Tvoemisto.tv побувало на виробництві і пропонує подивитись, як будують електробус, яким вже за 3 місяці львів’яни пересуватимуться містом.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!