Як у Львові фінансуватимуть культуру в 2018 році. Найдорожчі проекти

1838 0
Загалом місто допоможе з фінансуванням 83 проектам.
фото: irsaindiana.org

фото: irsaindiana.org

В п’ятницю, 26 січня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР його члени затвердили календарний план загальноміських централізованих заходів на 2018 рік та суми фінансування відповідних заходів за рахунок коштів міського бюджету міста Львова.

«Ми традиційно підтримуємо такі фестивалі як JazzBez, Флюгери Львова, LvivMozArt, Форум видавців. Крім того, підтримуємо нові фестивалі. В цьому році вперше буде проводитися Міжнародний архітектурний фестиваль. В межах децентралізації і стратегії розвитку культури до 2025 року підтримуємо заходи, подані від громадських організацій в різних районах міста», – зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку ЛМР.

Читайте також: У Львові зекономили 48 мільйонів на вивезенні сміття. На що пішли кошти

Відповідно до рішення виконавчого комітету, найбільше коштів в 2018 році в сфері культури буде витрачено на відзначення ювілеїв, визначних та пам’ятних дат – 875 тис. грн. Окрім того, 800 тис. грн буде виділено на конкурс соціально-культурних проектів, 775 тис. грн отримають заходи в рамках «Стратегії культури 2025».

Фестиваль «LvivMozArt» цьогоріч отримає підтримку в розмірі 500 тис. грн, ХXV Форум видавців – 300 тис. грн. Також місто профінансує нові театральні проекти та постановки на суму 400 тис грн, на проект «Львів – місто літератури» виділять 362 тис. грн, а на презентацію Львова на фестивалях та конкурсах в Україні та за кордоном – 385 тис. грн.

Читайте також: На конкурс соціально-культурних проектів у Львові подали 89 заявок

В травні на честь дня міста ЛМР витратить 270 тис. грн, також міськрада профінансує фестиваль Параджанова на Левандівці на 175 тис. грн та міжнародний фестиваль фольклору «Етновир» на 190 тис. грн.

Разом на фінансування культурних заходів у цьому році в ЛМР виділили 8 млн 636 тис. 400 грн. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!