Як у Львові готують «ETNOЕВОЛЮЦіЮ». Відео, фото

1682 0
У четвер, 1 грудня балет «Життя» до свого 30-річчя представить прем’єру поекту «ETNOЕВОЛЮЦіЯ». Tvoemisto.tv відвідало репетицію і дізналося, що танцюристи готують для львів’ян.

«У проекті «ETNOЕВОЛЮЦіЯ» ми зібрали найкращі номери за тридцять років існування балету. Це буде поєднання уривків наших найкращих робіт і, звичайно, нові номери. Ми маємо на меті показати еволюцію України від часів трипільської культури й до сьогодення»,  – розповіла Tvoemisto.tv заслужена артистка України керівниця балету Ірина Мазур.

Також, за словами Ірини Мазур, із початком війни на Донбасі колектив став свідомо приділяти такій тематиці ще більше уваги. «У такий складний час, коли триває тотальна русифікація, українці повинні триматися купи і працювати над своєю українськістю. Треба розвивати сучасну пісню, хореографію, живопис, скульптуру: конкурентоспроможний, якісний мистецький продукт. Бо перемога на культурному фронті не менш важлива, ніж на реальному Раніше наш колектив працював у різних жанрах і стилістиках, серед яких було арт-кабаре. Зараз ми призупинили роботу в жартівливих, розважальних напрямках»,  – додала керівниця балету.

Читайте також: Керівниця балету «Життя»: Хочемо показати, що Україна – не лише шаровари і сало

Також у програмі заходу: виступи зірок – Руслани, Ірини Долі, Назара Савка та інші; екскурс найвідомішими номерами балету: легендарними «Спогадами ватри», цитатами з масштабного проекту «Ремінісценції.UA», уривками з арт-кабаре; номери-прем’єри, підготовлені балетом. 

Ціна квитків – від 80 до 460 грн., придбати їх можна онлайн на сайті gastroli.ua, а також в касах «GASTROLI» у Львові.

Підготувала Наталія Середюк

Фото Мелісси Жаботинської та Матвія Пограничного

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!