Як у Львові організують навчання з 1 вересня і чи можуть діти із груп ризику не ходити до школи

1886 0
Діти, які хворіють на астму чи діабет, можуть не ходити до школи. Їм мають запропонувати іншу форму навчання.
Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

У львівських школах немає обмежень на кількість дітей, які можуть навчатися у класах в умовах епідемії коронавірусу. Водночас діти із груп ризику можуть не ходити до школи, їм пропонуватимуть іншу форму навчання. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Читайте також: Як на карантині працюватимуть школи. Пояснення МОЗ

«У постанові державного санітарного лікаря немає обмежень щодо кількості дітей у класах. Там чітко вказано, що в регіонах, які відносяться до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, наповненість класів не повинна перевищувати 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти», – розповіла Зоряна Довганик.

За її словами, навчання у школах організовуватимуться по-різному. Деякі школи, як-от «Престиж», ділитимуть класи на групи по 15 осіб.

«Найголовніше буде організувати гнучкий розклад уроків. Якщо учні одного класу не пересікатимуться з іншими класами, то немає такої загрози, кажуть епідеміологи», – каже Зоряна Довганик.

На питання, як бути дітям із групи ризику, які хворіють на астму чи діабет, то посадовиця зазначила, що батькам дітей з хронічними легеневими хворобами, розладамии імунної системи, діабетом тощо, пропонуватимуть іншу форму навчання – патронаж, екстернат, дистанційну форму навчання.

«Є батьки, які уже звертаються до керівників закладів, щоб дітям орагнізувати іншу форму навчання. Підставою має  бути довідка від лікаря, а батьки мають написати відповідну заяву», – каже Зоряна Довганик.

Читайте також: Кого відправлять на самоізоляцію, якщо у школі виявлять хворого на Covid-19 . Пояснення МОЗ

На питання, як всім дітям помити руки на перерві, Зоряна Довганик запевнила, що у великих школах є велика кількість  санвузлів. Водночас у молодшій школі є рукомийники у класних приміщеннях, а біля їдалень розташована їх більша кількість.

Також, за її словами, у школах працюватимуть харчоблоки у звичному режимі, але з дотриманням всіх протиепідемічних норм. Дітям готуватимуть їжу і пропонуватимуть готову, фасовану продукцію.

Нагадаємо, що учні 1-4 класів матимуть можливість перебувати на території школи без захисної маски. Навчання відбуватиметься у всіх школах України, за винятком тих, які перебувають у червоній зоні, де багато хворих за останні 14 днів. Дітям же рекомендують мити руки з милом після кожного уроку. А дезінфектори мають стояти на вході до школи. Якщо є можливість, то заняття просять проводити максимально в одному класі. Уроки краще починати в різний час, хоча б з 15-хвилинним відривом. Такі дії зменшать кількість контактів між учнями.  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!