Як у Львові отримати квартиру в будинку для ІТ-фахівців?

6730 0
Львівський IT Кластер запустив незвичайний проект: планування і зведення будинку, квартири в якому зможуть придбати лише ІТ-фахівці. СЕО Кластеру Степан Веселовський розповів Tvoemisto.tv, що треба зробити львівським «айтішникам», аби купити квартиру в цьому будинку.

Щоб мати можливість придбати квартиру в будинку для ІТ-фахівців, необхідно:

1. працювати у компанії, яка є учасником Львівського ІТ Кластеру;

2. подати заяву координатору проекту у своїй компанії;

3. пройти коротку співбесіду;

4. обрати поверх і квартиру;

5. сплатити вступний внесок в організацію (як підтвердження намірів участі в проекті).

За словами Степана Веселовського, будівництво розпочнеться у період від вересня до листопада.  Завершити його планують у другому-третьому кварталі 2017 року.

Нині львівські «айтішники» вже розібрали 42 квартири. Загалом у будинку квартир буде 72.  Між компаніями, які входять до Львівського IT Кластеру,  розподіляються квоти, щоб кожен працівник мав право отримати квартиру. «Таке регулювання необхідне, аби всі компанії та їх працівники були в рівних умовах», – пояснив Степан Веселовський.

Нагадаємо, у місті, за оцінками експертів IT Кластеру, проживає близько 10 000 ІТ-співробітників, а враховуючи трудову міграцію в західну столицю у зв'язку з ситуацією в країні, ця цифра зростає. Нині близько 1300 працівників львівських IT-компаній потребують «поліпшення житлових умов».

У минулому році керівництво Кластеру звернулося з ініціативою до міської ради, ідею підтримав мер міста. Львівська влада бере участь у проекті як партнер й безкоштовно надає земельну ділянку. Проект реалізовуватиметься за принципом кооперативного будівництва. Генерального підрядника ще не обрали: зараз будинок на етапі розробки проекту.

Проект є неприбутковим, квартири продаватимуть за собівартістю. Житло зі знижкою близько 30% зможуть придбати співробітники IT-компаній, що входять до Львівського IT Кластеру. Сам будинок матиме великі балкони для релакс-зони, у ньому буде серверна й дитяча кімнати, кімната для зустрічей, велосипедний паркінг, підземний паркінг, експлуатований дах (тераса) та швидкісний Інтернет. Окрім того, будинок проектується так, щоб через певний період повністю відмовитися від газу та перейти на альтернативні джерела енергії.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!