Політична реклама

Як у Львові отримати закордонний паспорт лише за 170 грн?

4621 1
Верховний Суд України остаточно визначив вартість закордонного паспорту в 170 гривень. Відповідним рішенням в грудні минулого року суд останньої інстанції в Україні підтвердив правоту руху “Стоп свавіллю в паспортних столах” протягом 2 років.

“Все, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорту - незаконні побори Державної міграційної служби України (ДМС)”, -  заявляють в ДемАльянсі.

Нагадуємо, кожен громадянин, який бажає отримати закордонний паспорт, повинен подати лише такі документи (п. 10 Правил затв. ПКМУ №231):

  1. квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати;
  2. заява-анкета встановленого зразка;
  3. паспорт громадянина України (після прийняття документів повертається);
  4. копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  5. дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

Усі, хто стикається із відмовою у прийнятті документів службовцями ДМС та примушуванням до сплати додаткових платежів, можуть подати відповідну заяву про вчинення злочину, зразок якої доступний тут: http://bit.ly/povid_pro_zlochyn_DMS


Читайте також:
26 Червня, 2014 22:34
Львовянин И что, это реально получить загранпаспорт за 170 грн ?
Везде хотят 600-650!за это можно в суд подавать выходит?
Объясните. И кто вообще за 170 грн сделал ??
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!