Як у Львові печуть хліб

7796 0
Віднедавна на одному із виробничих підрозділів «Концерну Хлібпром», що на вул. Східній, 45, почали проводити екскурсії для школярів. Ми відвідали одну з таких, де діти робили ароматні, пухкі булочки, а ще подивились весь етап створення хлібних виробів на одному з найбільших підприємств українського ринку хліба. ®

На початку діти уважно слухали про правила безпеки на підприємстві, цікаві історії про виготовлення хліба.

Щодня «Концерн Хлібпром» виготовляє до 300 тонн продукції – хліба і булочок, тортів та тістечок, мафінів і круасанів, короваїв та пряників – українських та за європейськими рецептами. Це вироби під торговими марками: «Хлібна хата», «Львівський хліб», Bandinelli, «Любляна» та «Наминайко».

Власне на екскурсії діти власноруч робили здобні булочки. Школярі були повні натхнення можливістю надати виробу авторського вигляду. 

Поки булочки понесли до печі, школярам показали автоматизоване виробництво. Це був перший автоматизований хлібозавод в Україні, оснащений французьким, швейцарським та німецьким обладнанням.  Школярі мали змогу побачити, як величезні машини самі роблять хлібні вироби – від замішування тіста і до розфасовування у коробки. 

Під час екскурсії працівники розповідали малечі цікаві історії про виробництво а також весь час слідкували за безпекою дітей. Школярів щиро здивувало, наскільки дотримуються на виробництві гігієни та порядку (завод сертифікований за міжнародними вимогами HACCP). 

Доповнила екскурсію для дітей дегустація. Враховуючи, що на «Концерні Хлібпром» виготовляють французькі багети і слойки, булочки для хот-догів, італійські чіабати та багато іншої смачної продукції, дітям все це дали спробувати. Найбільше школярам сподобались вироби з начинкою, для якої на виробництві використовують тільки натуральні ягоди та фрукти.

 

Додому школярі понесли не тільки багато цікавої інформації та позитивних вражень, але і смачні подарунки - булочки, виготовлені власноруч та сувеніри.  

Тел. (032) 235-01-60

www.hlibprom.com.ua

А детальніше про екскурсію дивіться у відео:

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!