Як у Львові перепланують район Під Голоском

4816 0
Тут обіцяють зменшити кількість житла через скасування аукціонів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Управління архітектури та урбаністики ЛМР провело аудит збудованих і запроектованих будинків та об'єктів інфраструктури, що закладені у містобудівній документації району Під Голоском. Аудит показав, що тут мають поселитися 26 тисяч мешканців, хоча максимальний показник населення – 21 тисяча. 

Читайте також: У Львові заборонили видавати нові дозволи на будівництво в районі Під Голоском

«Для того, щоб збалансувати інфраструктуру, зелені насадження, дитячі садки, школи і кількість мешканців, треба насправді скоротити кількість житла. Плануємо, що максимальний показник населення району має бути 21 тисяча», – пояснив у коментарі Тvoemisto.tv Антон Коломєйцев.

Після численних звернень та навіть протестів мешканців тут таки вирішили збільшити соціальну інфраструктуру.

Зокрема, за словами посадовця, у районі хочуть об'єднати дитсадки з початковими школами.

«Така комбінована модель добре прижилася у житлових районах Європи. Середні старші школи будуть окремо. Одну зі шкіл розширять», – сказав Антон Коломєйцев.

Для зменшення площі забудови в управлінні хочуть скоротити кількість ділянок, виставлених чи передбачених на аукціон. Однак такі пропозиції треба опрацювати із управлінням земельних ресурсів, після чого розглядати на сесії ЛМР.

«Це потрібно для того, щоб зробити баланс між житловими і громадськими функціями», – сказав посадовець.

Так само у районі планують суттєво збільшити озеленення – до 20 гектарів.

Читайте також: Петиція про збереження зеленої зони на Малоголосківській набрала необхідні голоси

«Ми обговорили вчора з мешканцями кейси по окремих вулицях, щоб задати напрямок девелоперам, яким чином сформувати вулиці, внутрішні двори, поєднати комплекси між собою. Також пропрацьовуємо облаштування дороги-перемички, будівництво якої ведеться, для того, щоб прокласти велосипедну доріжку, щоб зв’язати її із вулицею Тунельною та Під Голоском», – розповів Антон Коломєйцев.

Зазначимо, що у районі «Під Голоском» має бути 7 закладів дошкільної освіти, а також 3 школи, розраховані на 1700 учнів.

Нагадаємо, місто призупинило видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у тому мікрорайоні, доки не будуть забезпечені належні об'єкти інфраструктури.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!