Як у Львові планують регулювати вуличне мистецтво

1817 0
В міськраді збираються закупити шумові детектори та створити мапу для регулювання вуличного мистецтва.
фото: visitlviv.net

фото: visitlviv.net

Положення про регулювання вуличного мистецтва у Львові наразі знаходиться на етапі розробки. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла депутатка ЛМР Юлія Хомчин.

«В нас є напрацювання, але на останньому засіданні ми зайшли у глухий кут. Робочі напрацювання засновані на прикладах Мілана, Берліна, Копенгагена, оскільки вуличне мистецтво врегульовано у величезній кількості європейських міст. Основні проблеми у створенні положення – правові колізії та неможливість регулювання на місцевому рівні, необхідність апелювати до національного законодавства, ініціювати зміни», – сказала вона.

Читайте також: Хіпстери-трикстери 30-х. Хто так батяри, через яких сваряться у Львові

Робоча група працює над розробкою змін в законодавстві на національному рівні. Наразі всі інструменти, які можна реалізувати на місцевому рівні – це закупівля шумових детекторів та розробка локаційної мапи, що регулюватиме дозволені місця для здійснення вуличного мистецтва.

За її словами, ні муніципальна дружна, ні поліція наразі не мають пристроїв для вимірювання рівня шуму у Львові. Місто може закупити детектори і створити площину відповідальності за перевищення встановленого у Львові граничного рівня шуму, перевищувати який не можна.

Читайте також: Не готові до експериментів. Чому данські митці посварились із Тарасом Возняком

«Ситуація є такою: всі дуже хочуть врегулювання вуличного мистецтва, але в цей же момент ніхто не хоче зазіхатися на базові права людей та свободу на вираженя творчості», – сказала вона.

Нагадаємо, з вересня у Львові над положенням щодо регулювання вуличного мистецтва розпочала працювати робоча група.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!