Як у Львові прокладають дорогу до Голосківського кладовища. Відео

4696 2
Стартова ціна проекту становила 93 млн гривень, але після тендеру переможець погодився реалізувати його за 87 млн гривень.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

У 2018 році на Громадський бюджет Львова подали проект під назвою «І мертвим, і живим, і ненародженим», у якому автори просили виділити кошти на ремонт дороги до Голосківського кладовища. Одна з причин, чому треба було прокладати там дорогу - вона перетворювалася у стихійне сміттєзвалище. Про це під час стріму Tvoemisto.tv розповів  автор проекту Олег Пижів.

Читайте також: Частину вулиці Поповича закрили на ремонт. Схема об'їзду

«Проект розробили ще в 2016 році і до 2018 його ніхто не реалізовував. Натомість кожного року перераховували, і ціна зростала. Представник громади, депутат Роман Іванців запропонував подавати проект вулиці Миколайчука на Громадський бюджет міста і тим самим ми б поклали старт», – каже він.

За словами Олега Пижіва, проект передбачав, що за 3 млн гривень мали зробити 200 м асфальтованої дороги з тротуаром. Тоді як вся протяжність вулиці становить 1674 м, від кінцевої 46 автобуса до головного в’їзду Голосківського кладовища. Місто виділило ще 7 млн гривень, тобто загалом громада отримала 10 мільйонів на 2019 рік.

Відповідно до проекту, вул. Миколайчука буде мати приблизно 11 м: із них 8,5 буде дорожнє полотно для авто, а 2,5 м – тротуари. Також буде водовідведення та освітлення, а ще дві зупинки громадського транспорту.

«У кінці липня підрядник завіз сюди свою техінку, почав робити з розчищення і підготовки основи для роботи. Станом на зараз дорогу розчистили, мають прокласти 400 м колектора і 200 м асфальту. Місто подало ще ідею запустити сюди тролейбус, але на автономному ходу. Це дасть можливість зекономити на прокладанні контактної мережі для тролейбуса, а ті кошти можна направити, приміром, на облаштування парковки при в’їзді, якої нема», – зазначає автор проекту.

Читайте також: Які вулиці у Львові закрили для проїзду влітку. Перелік, схеми об'зду та коли відновлять

Стартова ціна проекту становила 93 млн гривень, але після тендеру переможець погодився реалізувати його за 87 млн гривень. Його мають завершити у грудні 2020 року.

Нагадаємо, вулицю Миколайчука закрили на ремонт 29 липня. Окрім цього, у межах капітального ремонту частини вулиці Миколайчука до Голосківського кладовища прокладуть тролейбусну лінію.



Читайте також:
20 Серпня, 2019 15:51
Петро 87 000 000:17600м кв =4943.18 за 1м. кв.хтось хоче здорово наварити.Онур оцінює 1км дороги в 12.6 млн грн.87:1.6=54.4млн
19 Серпня, 2019 21:04
Михайло А де робітники,Чому нічого не робиться?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!