Як у Львові швидко і без черг пройти медогляд або оформити лікарняний

24262 2
Кожен з нас досить часто стикається у своєму житті із необхідністю пройти медогляд, отримати медичну довідку дитині перед школою чи дитячим садком або просто оформити лікарняний у зв’язку з хворобою. Tvoemisto.tv підготувало декілька порад, як це зробити швидко і без проблем. ®
фото: соцмережі

фото: соцмережі

1. Чому не варто відмовлятися від медичного обстеження?

У державних клініках пройти медичний огляд або оформити необхідну довідку можна безкоштовно. Втім, на це доведеться витратити певний час і зусилля. Тому часто люди шукають легшого шляху, прагнучи просто «купити» такий документ. Але, відмовлятися від медогляду не треба.

Бо, зокрема, при оформленні довідок перед школою чи дитячим садком (форма 026/о), або перед вступом у вищий навчальний заклад медогляд дасть можливість визначити реальний стан здоров’я дитини, виявити порушення, якщо такі є, і виправити їх.

Наприклад, може виявитися, що дитина має поганий зір. У такому разі її необхідно буде пересадити на першу парту. Крім того, дуже важливо знати стан здоров’я при виборі групи з фізкультури.

Не менш важливо дбати про власне здоров’я і для дорослих. Якщо ж ви вже захворіли, то вам необхідно обстежитися і отримати листок непрацездатності. Це дозволить не лише одужати швидше, за умови призначення правильного курсу лікування, але буде гарантією виплати коштів за той період, поки ви на лікарняному. Тож добре подумайте перед тим, як пропонувати лікарю гроші за медичну довідку або листок непрацездатності.

2. Де і як оформити медичну довідку або листок непрацездатності? 

Для того, аби оформили листок непрацездатності, обов’язково звернутися у поліклініку у перший же день хвороби. Якщо ви прийшли у лікарню за місцем реєстрації, то отримаєте документ без будь-яких додаткових дій. Якщо ви звертаєтеся у лікарню у тому районі, де працюєте, треба написати заяву-клопотання на ім’я головного лікаря.  Якщо ви у цьому районі не працюєте і не зареєстровані, але хочете отримати довідку, ваше клопотання також має завірити головний лікар. Крім того, він має поставити підпис і на самому листі про непрацездатність.

Переваги: отримати довідку ви можете безкоштовно.

Недоліки:  черги. Крім того, на це може піти декілька днів, поки ви відвідаєте всіх необхідних вам лікарів.

Втім, якщо донедавна оформити такі документи  можна було лише у державних лікарнях, тепер є можливість звертатися у приватні медичні заклади. До прикладу, Медичний центр Medicover – перший у Західній Україні недержавний  медичний заклад, який згідно з ліцензією МОЗ України видає листки непрацездатності,  лікарняні по догляду за дитиною,  обмінні карти для вагітних та проводить медогляди.

При цьому раніше навіть якщо пацієнт лікувався у приватному медичному закладі, йому видавали заключення та направлення, і з цими документами він мав звертатися до комунальної поліклініки за місцем проживання, де і отримував листок непрацездатності.

«Зараз пацієнт одночасно зі зверненням у нашу клініку чи стаціонар отримає листок непрацездатності, який є абсолютно такого самого державного зразка, на бланку суворої звітності, як і у комунальних клініках. Він відразу може подати його за місцем роботи. Такий листок непрацездатності  непотрібно ніде завіряти чи перезавіряти, – пікреслив головний лікар Медичного центу Medicover Руслан Червак.

Переваги. Медогляд перед школою чи садочком у приватному медичному закладі можна пройти за 1 день. Програма медогляду дитини у Medicover  розроблена так, щоб уникнути стресу для дитини і батьків. Результати аналізів будуть готові за 1 день і є можливість отримати їх на електронну скриньку.

Не треба бігати по кабінетам: дитина перебуває в одному кабінеті, щоб їй було максимально зручно і вже лікарі приходять до дитини.  

Крім того, можна викликати лікаря додому. Є можливість забору аналізів вдома. 

Медичний центр Medicover розташований за адресою: Львів, вул. Антоновича, 102 (заїзд із вул. Героїв УПА, 75); тел. 093 911 03 03.

Детальніше читайте на сайті Медичного центру: medicover.com.ua


Читайте також:
23 Січня, 2018 10:40
Каріна Недопомогли фігня якась
15 Липня, 2017 12:26
володимир підкажіть де можна у старосамбірському районі купити медичну довідку водія так шо би непроходити лікарів відпишіть на адресу [email protected] або [email protected]
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!