Як у Львові святкуватимуть День Європи. Перелік заходів

1840 0
12-20 травня Україна долучиться до відзначення Дня Європи. Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з 10-ма містами України проведе різнопланові заходи, що вкотре нагадають громадянам про європейськість України, її потенціал та інтелект. Приєднається до відзначення Дня Європи і Львів.
фото: life.pravda.com.ua; epochtimes.com.ua; gazeta.lviv.ua

фото: life.pravda.com.ua; epochtimes.com.ua; gazeta.lviv.ua

Так,  у суботу, 16 травня, у Львові відбудеться панельна дискусія «Що Україна та Львів можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?». Захід відбудеться з 13:00 до 15:00 в кафе «Тераса на Ринку». Львівські експерти в різних галузях розкажуть власні історії успішного розвитку Львова та поспілкуються з мешканцями міста щодо ключових проблем та перспектив подальшого розвитку Львова та України в європейському контексті. Зокрема, у ході панельної дискусії виступлять менеджер з комунікації Представництва Європейського Союзу в Україні Марті Луцар, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко, співзасновник ГО «Крим SOS» Алім Алієв, прес-секретар Конґресу культури країн Східного Партнерства Євгенія Нестерович та інші.

Учасники дискусії обговорять такі питання:

1. Чого ЄС може навчити Україну? Чого Україна може навчити ЄС?

2. Проєвропейські реформи в Україні – які є історії успіху/невдач?

3. Які нові/креативні підходи Україна може запропонувати/пропонує Європі?

4. Що заважає Львову стати ще більш європейським та як вирішити наявні проблеми?

5. Чому успішних львів’ян навчив європейський шлях розвитку?

Пряму трансляцію дискусії можна буде переглянути наживо на Tvoemisto.tv.

Крім того, 16 травня у Львові відбудеться хакатон «Моє європейське місто» – конкурс молодіжних проектів. Його метою є розширення можливостей молоді для визначення найактуальніших проблем міста та вироблення інструментів для їх подолання, а також напрацювання проектів, які можна втілити у Львові для того, щоб місто стало відкритим до змін, конкурентоздатним, привабливим для інвестицій, ще більш європейським.

Дата проведення: 16 травня, субота, з 10.00 до 18.00

Місце проведення: креативний простір «Communa» (м. Львів, вул. Галицька, 1)

Дізнатися про захід детальніше можна за посиланням.

Крім того,  16-17 травня у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченкові проходитиме акція, присвячена Дню Європи «Обираючи Європу». Виставка, присвячена найяскравішим подіям боротьби українців за європейський вибір у 2013-2014 рр., відбуватиметься із  12:00 до 18:00.

Одночасно акцію «Обираючи Європу!» проводитимуть більш як у 10 регіонах України. Як зазначають організатори, її головна мета  – нагадати владі та громадськості, що інтеграція в Європу була головною вимогою Революції Гідності і далі залишається ціллю для України. Організатором акції є громадський рух «Народний Контроль».

Крім того, саме в той день, коли Україна приєднується до святкування дня Європи, у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під батутою Сергія Бурка прозвучить цикл весняних серенад. Концерт відбудеться у неділю, 17 травня, о 18:00.

«Віртуози Львова» презентуватимуть прем’єрні твори європейських та українських композиторів. У концертній програмі простежується географія країн, що символізує прагнення до європейського співтовариства, повагу до традицій та надбань європейської культури.

Серед виконуваних творів – серенади польського композитора Мечислава Карловіча, композиції якого не так часто звучать у Львові, англійського композитора Едварда Ельгара та чеського маестро – Антоніна Дворжака.

Детальніше про концерт – за посиланням.

Опублікувала Олена Марченко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!