Як у Львові святкуватимуть Шевченківські дні

3305 0
Наступного тижня в місті святкуватимуть 204-ту річницю з дня народження Кобзаря.
Фото: DigitalShevchenko

Фото: DigitalShevchenko

Протягом березня у Львові святкуватимуть Шевченківські дні. В місті відбудуться концерти, творчі вечори та майстер-класи. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Хочеться показати таку революційність Шевченка, а з іншого боку, його таку спокійну витонченість і велику мудрість. Крізь призму Шевченка ми хочемо відобразити і закликати більше вивчати, більше довідуватися і, власне, брати дуже цікаві приклади. Тому буде багато ключових заходів в міських установах», – сказав Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

В рамках святкування відбудуться літературно-музичні вечори, концерти, поетичні читання та творчі майстерки, присвячені діяльності Тараса Шевченка. За участі Львівської державної хорової школи «Дударик» ім. Миколи Кацала та солістів Львівської опери відбудеться концерт класичної та неокласичної музики «ШЕВЧЕНКО REVOLUTION».

Читайте також: Невідоме про відомого: 7 фактів про Тараса Шевченка

Також, 6 та 13 березня Шевченківському гаю відбудуться майстер-класи «Малюнок на склі» за мотивами творів Т. Шевченка. В кінці місяця, 21-22 березня в музеї відбудеться театралізоване дійство закликання весни. В основу будуть покладені вірші Шевченка.

В публічних бібліотека Львова протягом березня відбудеться читання творів, поетичні марафони, експозиції репродукцій картин Шевченка та інтелектуальні брейн-ринги.

В п’ятницю, 9 березня, у Центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки на вул. Мулярська, 2а буде проходити воркшоп за творами та діяльністю Т.Шевченка «Креативна ілюстрація».

Читайте також: «Непопсовий Кобзар»: в мережі створили креативні меми Тараса Шевченка

Окрім того, народний дім в смт. Рудно запрошує усіх бажаючих почитати та послухати поезії Т. Шевченка біля пам’ятника поету в день його народження. Також, 9 березня о 19:00 у Довженко-Центрі відбудеться публічна дискусія «Шевченко тричі символ України». Андрій Содомора, Данило Ільницький та Богдан Тихолоз будуть дискутувати про те, яким було трактування Шевченка в Радянські часи, у 90-ті роки і яким є зараз.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!