Як у Львові цього року розширюватимуть веломережу

2906 0
В управлінні транспорту кажуть, що використають дешеві способи, якщо депутати не хочуть виділяти бюджетні гроші на повноцінні велодоріжки.

Управління транспорту міськради Львова готує проєкт рішення виконкому, у якому ідеться про те, як цьогоріч можна розширити велоінфраструктуру дешевшими способами. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказав керівник управління Орест Олеськів.

«Є певні ділянки в місті, де це можна облаштувати простими методами – розміткою, знаками, пониженнями бордюрів, заміною покриття, додаванням якоїсь ділянки. Таким чином можна буде з’єднати велодоріжки, що є, і забезпечити безбар’єрний і безпечний проїзд для велосипедів і електросамокатів», – пояснює він.

Це рішення виконавчий комітет може розглянути вже наступного тижня.

Читайте також: Що примирить водіїв, велосипедистів та пішоходів у Львові

Орест Олеськів додає, що цьогоріч виникли труднощі із бюджетом для подальшого розвитку веломережі – не всі депутати хочуть виділяти на це гроші, що навіть спровокувало протест Асоціації велосипедистів.

«Будемо вести далі просвітницьку роботу, говорити про цю потребу і сподіваємось на більше розуміння, чому потрібно інвестувати у веломережу», – додає Орест Олеськів.

За його словами, загалом у Львові збудовано близько 120 км велоінфраструктури, а схема мережі передбачає 268 км, хоч вона не покриває все місто. Насправді потреба більша, ніж 268 км – орієнтовно 500 км.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!