Як у Львові утилізувати комп'ютер

7675 1
Із березня у Львові збиратимуть електронне та електричне обладнання (відпрацьовану техніку): телевізори, комп’ютери, принтери, холодильники, чайники, генератори, лічильники, порохотяги тощо. Збір відбуватиметься на Сихові, адже саме у цьому районі нагромадження побутових відходів є найконцентрованішим.
фото: vivvoz.kiev.ua

фото: vivvoz.kiev.ua

Непридатні побутові прилади збиратимуть у Сихівському районі міста. Це здійснюватимуть на безплатній основі два приватні підприємства – «Еко-тех-Україна» та «Дубровська». Вони займатимуться збором, розбиранням та здачею на утилізацію цих приладів.

Представник ПП «Еко-тех-Україна» Борис Денис розповів, що спершу це буде пробний збір, що проходитиме 15 березня, 22 березня, 7 квітня та 9 квітня.

«Буде створено три пересувні приймальні пункти. Перший та другий працюватимуть з 10.00 до 12.00 біля ТЦ «Іскри» та ринку «Санта-Барбара», третій – з 13.00 до 15.00 біля верхнього «Шувару», – зазначив він.

Запровадження організованого збору відходів електричного та електронного обладнання дозволить зменшити негативний вплив на довкілля, вилучити цінну вторинну сировину, також зменшити навантаження на міське сміттєзвалище.

Львів’яни, які хочуть здати відпрацьовану техніку, можуть заздалегідь сконтактувати з підприємствами за телефонами: 067 859 03 23, 050 371 04 51, 245-26-89.

Читайте також: Батарейки, ртуть та лампи. Куди здати у Львові?

Довідка.

Відходи електронного та електричного обладнання є однією з найбільш небезпечних груп у складі побутових відходів, оскільки багато з них містять отруйні важкі метали: свинець, ртуть, кадмій, хром та берилій, а також бромовані антипірени, флуорохлоровуглеводні, поліхлоровані біфеніли, полівінілхлорид. Ці речовини забруднюють довкілля та наражають на небезпеку здоров’я людей: під час горіння і розкладання складових електронного та електричного обладнання виділяються діоксини, поліароматичні вуглеводні та інші токсичні речовин.

Крім того, несанкціоноване поводження з відходами електронного та електричного обладнання призводить до безповоротної втрати цінної вторинної сировини – чорних, кольорових та дорогоцінних металів, полімерів, гуми та скла.

За матеріалами zik.ua.


Читайте також:
24 Березня, 2015 16:22
Іван Долюк Номер мобільного Київстар вказаний не вірно. Правильний (067)850-03-23
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!