Як у Львові в Шевченківському гаю Великдень святкують

4763 0
Традиційно у Львові проходять різні заходи зі святкування Великодня. Цього року центром Великодніх святкувань є різні локації міста – Шевченківський гай, пр Свободи, пл. Музейна тощо. Заплановані заходи і в мікрорайонах міста. Гості та мешканці міста зможуть взяти участь у традиційних забавах «Поливаний понеділок».
Фото: прес-служба ЛМР/Мирослав Пархомик

Фото: прес-служба ЛМР/Мирослав Пархомик

З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні фестини «Великдень у гаю», які відбудуться 1-2 травня.

Потрапивши на територію музею, відвідувачі одразу будуть долучені до давньої традиційної гаївки «Кривий танець», рухаючись якою, потраплять у вир дійства.

Читайте також: Куди піти на Великдень у Львові: 4 забави

На Фестинах запропоновані програми - «Дзень-дзелень-великий день», програма «Великодні зустрічі», святковий концерт «Світло Воскресіння», на яких водитимуть гаївки, веснянки, забави та розваги.

Впродовж святкувань діятиме акція «Писанкові послання», відбудеться показ етно-колекцій українських дизайнерів, привітання від християнських спільнот, виступи фольклорних колективів, естрадних виконавців – Анни Кривути, Романа Ковальчука, Валерії Поліщук, та особливих гостей програми «Шпилястих кобзарів» та Марти Шпак. А також для молоді основною подією свята буде етно-дискотека за участю гуртів «Пашко - бенд», «Трой зілля» та dj KAAS, dj T-One.

На дитячій галявині для найменших учасників свята будуть проведені давні традиційні Великодні забави, гаївочки та діятиме інтерактивний проект «Малюємо звірів Марії Приймаченко».

А галявина середньовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв та школу іконопису.

Читайте також: На пікнік у Львові: скільки доведеться заплатити за розкидане сміття?

Програма заходів в Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» доступна за посиланням.

Опублікував Ігор Саджениця

Фото: прес-служба Львівської міської ради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!