Як у Львові відзначатимуть День пам’яті та примирення. Програма

1318 1
Окрім офіційних урочистостей відбудуться спеціальні уроки для школярів.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, встановлений 2015 року. Саме цього дня у 1945 році нацистська Німеччина заявила про капітуляцію у Другій світовій війні.

З нагоди пам’ятного дня у Львові відбудеться низка заходів, повідомляє прес-служба ЛМР. Так, об 11:00 на Цитаделі, на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328» відбудеться покладання квітів та екуменічна панахида. Також тут пройде акція «Країна пам’яті», під час якої розмістять символічні маки на схематичній карті України біля меморіального хреста. Саме червоний мак є символом цього дня у Європі.

Читайте також: Як зробити мак пам'яті до Дня примирення власноруч: відео

О 21:00 у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт «Реквієм» Джузеппе Верде.

Сьогодні ж у низці шкіл Львова також відбудуться пам’ятні заходи. Так, у СЗШ №73 пройде учнівська конференція «Україна в Другій світовій війні», а у школі №46 переглянуть фільм «Україна в огні» Олександра Довженка. У більшості шкіл пройдуть тематичні уроки історії та бесіди з учнями, зокрема, про долю жінок на війні. Також учні випустять стіннівки.

Містян просять відмовитись сьогодні від гучних заходів та святкувань та долучитись до поминальних заходів.

Нагадаємо, 8 і 9 травня львівські поліцейські працюватимуть у посиленому режимі.


Читайте також:
9 Травня, 2019 09:23
666 ... "..стіннівки.." -- це круто ! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!