Як у Львові відзначатимуть річницю Майдану. Заходи

4696 0
У п’ятницю, 21 листопада, у День Гідності та Свободи українці відзначатимуть першу річницю початку Євромайдану.

21 листопада на проспекті Свободи біля пам’ятника Т. Шевченку заплановано ряд заходів, серед яких виставка артефактів з подій Майдану, виступ майданівських гуртів, віче та екуменічний молебень за Україну, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Програма заходів:

13:00 - Відкриття виставки фотографій та артефактів з подій Майдану.  Експозиція діятиме до 30.11.2014.

14:30 – Екуменічний молебень за долю України. 

15:00 – Загальноміське віче.

15: 30 – Виступ державної заслуженої хорової капели України «Трембіта».

16:00 – Відеоретороспектива про події Революції Гідності.

17:30 - Акція «Стіна» за участю студентських активістів.

18:00 – 18:30 - Виступ майданівських гуртів «Хочу ще» та «Карбон».

21:00 - Захід студентства «Відтворення атмосфери Майдану».

Також о 14.00 год розпочнеться автопробіг, учасники якого символічно встановлять при вході  в низку держустанов по одній запаленій лампадці та по дві зв’язані шини.

Читайте також: Майдан триває. Історія перша

Пам’ятні заходи пройдуть також в Українському Католицькому Університеті.

19 листопада об 11:40 у дерев’яній церкві новомучеників УГКЦ (вул. Стрийська, 29) відбудеться подячна Архиєрейська літургія за дар Майдану, яку очолить владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

«Після літургії спільнота УКУ перейде до споруджуваної нової церкви Святої Софії, де відбудеться панахида за героями Небесної Сотні і нашим викладачем Богданом Сольчаником. Після панахиди відбудеться обряд ділення хлібом, коли кожен член нашої спільноти об’єднається з іншими шматочком поминального хліба», - розповів перший проректор УКУ Тарас Добко

21 листопада з 21:00 до 23:00 у Львові на майдані біля пам’ятника Тарасові Шевченку Рада студентів УКУ організовує Флеш-моб «Ніч на Майдані». 

Читайте також: Майдан триває. Історія друга

«У неформальній дружній атмосфері зможемо пригадати собі перші дні Євромайдану, зустрітися з друзями по революції, і, найголовніше - відсвіжити ті ідеали, заради яких ми творили Революцію Гідності. Студенти університету будуть пригощати всіх охочих чаєм з тістечками, щоб пригадати, яким гостинним і світлим був наш Майдан», - поділився Тарас Зінченко, голова студентського самоврядування УКУ.

1 грудня в УКУ відбудеться презентація студентського відеофільму «Великого бажайте!» і загальноуніверситетська бесіда-дискусія про цінності Майдану, в якій візьме участь проректор УКУ Мирослав Маринович. Саме 1 грудня минулого року – день річниці референдуму про незалежність України – стало одним із переломних моментів Революції. Відбувся один з найбільш масових виступів людей після побиття студентів на Майдані Незалежності в Києві.

Читайте також: Майдан триває. Історія третя

3 грудня в Колегіумі УКУ (вул. Козельницька, 2) заплановано візуальне дійство, присвячений подіям Майдану та участі УКУ в Революції Гідності. На фоні фотографій студенти зможуть поділитися своїми виступами, спогадами, історіями, діалогами, поезією, музикою щодо особистого пережиття Майдану.

У грудні також запланована зустріч «Капелани Майдану» і презентація книги-альбому о. Михайла Димида «Каміння Майдану».

Читайте також: Майдан триває. Історія четверта

Також 21 листопада пройде відкрита лекція присвячена 1-й річниці початку Євромайдану: «Як проходить децентралізація України ?» за участю громадського активіста, експерта Інституту політичної освіти Олександра Солонтая.

Коли: 21 листопада, 18:00-21:00
Де: Торгова галерея «Опера Пасаж», (Леополіс Хол) пр. Свободи, 27, 4-й поверх.
 

Фото: portal.lviv.ua, vashmagazin.ua, vorobus.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!