Як у Львові відзначатимуть річницю Революції Гідності. Програма

3060 0
У цей день вшанують пам’ять загиблих на Майдані, українських військових та відтворять події 5-річної давнини.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Завтра, 21 листопада, у Львові відзначатимуть 5-ту річницю Революції Гідності та День гідності і свободи. Заходи розпочнуться о 15:00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку зі «Спогадів про Майдан», передає прес-служба ЛОДА.

«Це буде відтворення певного антуражу, так, як це було 5 років тому. Це спогади про Майдан, про початок Революції, про студентів, які сказали своє "Ні" і висловили свою проєвропейську позицію», – кажуть в ЛОДА.

Читайте також: Три роки Революції Гідності. Як все починалось у Львові. Фото

О 16:00 загиблих під час Революції Гідності, а також борців за волю України, генерала Сергія Кульчицького та полковника Андрія Соколенка вшанують на Личаківському цвинтарі, на полі почесних поховань №67. О 16:10 тут розпочнеться панахида за участі керівників львівських єпархій різних церков.

О 17:00 заходи продовжаться на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

У цей день у Львівському органному залі відбудеться безкоштовний меморіальний органний концерт від Надії Величко, присвячений п'ятій річниці Революції Гідності. Він розпочнеться о 19:00 на вул. Степана Бандери, 8.

Читайте також: Навіщо була Революція Гідності. 4 висновки до 4 річниці

Також до Дня Гідності та Свободи у державному архіві Львівської області підготували тематичну виставку «Україна – країна нескорених». Вона заснована на документах, що зберігаються у львівському архіві та в архівах Яворівської РДА та народного музею історії Львівського національного університету імені Івана Франка. Виставку можна переглянути онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!